Projektnyitó konferencia: tehetséggondozás a Vízműben

Szeptember 10-én pénteken iskolánk díszterme adott otthont a "Tehetséggondozás a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégiumban" európai uniós projekt nyitókonferenciájának. A programot Veress Lajosné projektmendzser és dr. Kosáros Andrea szakmai vezető mutatta be a sajtónak, a  vendégeknek és iskolánk tanárainak. A rendezvényt tehetséges fiatalok gitárelőadása és szavalata színesítette.

Portálunk látogatóit dr. Kosáros Andrea szakmai vezető tájékoztatja a projektről:

 

 

„A projekt időtartama: 2010. január 1.­-2011. június 30.

 

Elnyert  támogatás: 6 376 469 Ft

A támogatást a következő területeken fogjuk felhasználni:

1. Pedagógustovábbképzés

A projekt során 10 fő pedagógusnak volt lehetősége egy 30 órás akkreditált tehetséggondozással kapcsolatos továbbképzésen új módszertani ismeretek elsajátítására.

2. Tehetséges gyerekek felkészítése, mentorálása.

Heti 12 órában, tanórán kívüli foglalkozások keretein belül nyílik lehetőség a kiscsoportos, illetve egyéni tehetséggondozásra. Felkészítés történik természettudományokból, - elsősorban fizikából, kémiából- műszaki tudományokból, idegen nyelvből, valamint irodalmi kört és sportfoglalkozásokat tartunk.

3. Iskolán belüli versenyszervezés

Tanévenként egy idegen nyelvi, egy természettudományos valamint egy sportverseny megszervezésére kerül sor.

4. Versenyszervezés az általános iskolások számára

A verseny témája elsősorban a természettudományokhoz kapcsolódik. Célja a természettudományok iránti érdeklődés felkeltése.

5. Bekapcsolódás az országos tehetségsegítő hálózatba

Kötelező eleme volt a pályázatnak, mely során tehetséges diákok és a tehetséggondozást végző tanárok is bekapcsolódnak az országos hálózatba.

6. Eszközbeszerzés 400.000 Ft értékben

A természettudományos képzéshez kapcsolódó eszközfejlesztésre, valamint az idegen nyelv oktatását segítő 8 darab CD lejátszó beszerzésére kerül sor.”