ERASMUS+ a Vízműben

06A spanyolországi magasépítő tanulók Erasmus+ gyakorlatának utolsó hete tart jelenleg. Március 20-án érkezett haza Gengeliczki Laura, Nagy Rebeka és Csillagkuti Jácint. Az eltelt időszakban a gyakorlatuk tartalma változatos volt. Laura és Jácint az Ingenieria Miltan SL córdobai illetőségű cégnél teljesen innovatív általuk ismeretlen építőanyagokkal ismerkedtek meg (térburkolók, illetve földfal megtámasztására szolgáló elemek), a Sketch up programmal kellett 3D modelleket, illetve látványterveket készíteniük. Rebeka az OFG telekommunikációs cégnél szintén tervezői munkát végzett. Javarészt az volt a feladata, hogy a megrendelésekhez készítsen jegyzőkönyveket.

 

A finnországi csoport első hete külső gyakorlat volt. Az iskola saját építkezésén dolgoztak együtt Ulvila településen finn tanulókkal csoportokba beosztva. Csiák Tibi egy olyan csoportba került, ahol gletteltek, Provosinszki Noémi két másik lánnyal szellőzőt vágott az aljzatba, Fülöp Szabolcs pedig szigetelést készített. A csoportok váltogatva haladtak a feladatok megoldásával. A nagyon hideg -5, -8 fokos napközbeni időjárásnak megfelelő munkaruhát kaptak.
Mindkét csoport a hétvégi időszakot a helyi lehetőségeknek megfelelő programokkal töltötte. Érdekesség, hogy a két diákcsoportunk eltérő hőmérsékletet érzékelhettek: Córdobában nagyon meleg, míg Poriban hó és hideg van.

 

010203040507080910