BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kollégiumi hírek

Karácsony a kollégiumban

13
Színvonalas karácsonyi műsort láthattunk kollégiumunkban december 15-én, melynek szereplői igazán kitettek magukért. Már hetekkel a műsor előtt izgatott készülődés, díszítés hozta „ünnepi lázba” a kolisokat.
Az ünnepség fő szervezői Bereczki Márta és Megyeri Béla nevelőtanárok voltak, akik igazán magas színvonalú és meghitt műsort varázsoltak kollégiumunk diákjainak, vendégeinek. 
A műsorvezetői szerepet Balogh Boglárka és Szűrös Zsolt  töltötte be. Elsőként Miklós Katalint konferálták fel, aki Andersen A kis gyufaárus lány című meséjét adta elő. Utánuk Galgóczi Csenge furulyán közvetítette a Beatles Yesterday című szerzeményét. Következő fellépőnk Krucsó Nikolett volt, aki hastánc műsorával szórakoztatott minket.

Bővebben...

Gólyabál

24
Szeptember első napjától kezdve folyamatosan arra készültünk, hogy a gólyákat ünnepélyes keretek között avassuk tiszteletbeli „Jókaisokká”. A jelöltek négy csoportba kerültek, majd a csoportvezetők irányításával megkezdődött a készülődést e jeles eseményre. 
Október 27-én délután a tökfaragással megindult az eseménysorozat. Mindegyik csapat jól teljesített.
A zsűritagokat közös megegyezéssel választották ki, ahol a zsűri elnöke Veres Gábor tanár úr volt. További zsűritagok: Nagy Orsolya, Galgóczi Csenge, Puskely Gergő, Magyari Szabolcs.

Bővebben...

Október 6-ra emlékeztünk

05
Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából gyertyát gyújtottunk és emlékeztünk a kivégzett tábornokokra, Batthyány Lajosra, az első felelős magyar miniszterelnökre, s a bebörtönzött hősökre. 
Október 6. szimbólum marad, a legigazságtalanabb, a legvérszomjasabb ítéleté: gyásznap, de nem a halálé, inkább az elcsendesedésé és a magunkba fordulásé…

Bővebben...

Erdei kondiverseny

01
Szeptember 27-én kollégiumunk hat diákja a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Kollégiuma meghívására egy erdei kondiversenyen vett részt, melynek során élményekkel teli délutánt tölthettek a Körös partján. A tornaösvényen volt lengőteke, húzódzkodás, szökdelés akadálypályán, támlázás korláton előre-hátra, felülés ferdepadon, átugrás palánkon, járás kötélen. Mindezek erőfejlesztésre, az izmok átmozgatására, nyújtásra, az állóképesség növelésére, az egyensúlyérzék, a mozgáskoordináció és a dinamikus képesség fejlesztésére alkalmasak.  

Bővebben...

XXIV. Jókai-napok

01
Ez évben is megrendezésre került iskolánk kollégiumában a Jókai-napok elnevezésű programsorozat, melyet 24. alkalommal élvezhettek a tanulóink. A programok ez alkalommal is három napon át tartottak. 
Április 19-én, kedden az ünnepélyes megnyitó és pályavilágítás felavatása után megkezdődtek a Jókai kupa kispályás labdarúgótorna eseményei, ahol kollégiumunk csapata az első helyen végzett. A nap további részében több helyszínen érdekesebbnél érdekesebb programok között válogathattak diákjaink.

Bővebben...

Megnyíltak az idei Jókai-napok

1Ma délután útjára indult a 24. Jókai-napok eseménysorozata. A jelentős médiaérdeklődés mellett kezdődő rendezvényen sok neves vendég is megjelent, de a jókais kollégisták is teljes létszámban képviseltették magukat.

Bővebben...

Karácsony a kollégiumban

01
Újabb színvonalas karácsonyi műsort láthattunk kollégiumunkban, melynek szereplői igazán kitettek magukért. Már a műsor előtt is egy gyönyörűen feldíszítetett karácsonyfa hozta „ünnepi lázba” a kolisokat.
Az ünnepség fő szervezője Bereczki Márta tanárnő volt, aki igazán színvonalas és meghitt műsort varázsolt a kollégium diákjainak, vendégeinek.

Bővebben...

Fekvenyomó bajnokság a kollégiumban

05A már hagyománynak számító kollégiumi fekvenyomó bajnokságunkat December 10.-én rendeztük meg az ebédlőben. 
Ahogy már megszokhattuk, nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, a résztvevő fiúk legnagyobb örömére sok lány is kíváncsi volt az „erős emberek” versenyére. 
A versenyt szervező, és lebonyolító Bajusz János nevelőtanár segítségére volt a 3 tagú zsűri, Futó Zsolt tanár úr elnökletével, tagjai a diákok részéről Vásárhelyi Viktor, és Szabó Dániel voltak, Bikfalvi Etelka tanárnő, és Veress Gábor tanár úr pedig a technikai részletekben segédkeztek.

Bővebben...

Sakk bajnokság a kollégiumban

07
A 2015/16-os tanévben december 9-én került megrendezésre a Kollégiumi Sakk Bajnokság. Délután a lányklubban 15.30-kor négy asztalnál, kilenc játékossal, vette kezdetét a verseny. 
A lebonyolítás bajnoki rendszerben történt, ahol mindenki játszott mindenkivel, ami igencsak igénybe vette a versenyzőket, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is.

Bővebben...

Copyright © 2013. All Rights Reserved.