BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kollégiumi hírek

Gólyabál a kollégiumban

golyabal2010November 25-én csütörtökön 18 órakor kezdetét vette az idei gólyaavató. Ezen  a rendezvényen a gólyák a főszereplők. Remek alkalom arra, hogy megismerhessük őket és ők is egymást. 
Az első feladat a gólyacsoportok műsorának bemutatása volt. Mind a négy csoport remekül szerepelt. Kreatív és vidám történetek elevenedtek fel előttünk. Egyaránt láthattunk zenés illetve humoros műsorszámokat. Gólyáink igen sokat gyakoroltak erre a feladatra, ami meg is látszott.

Bővebben...

Gólyák "sportbálja"

golyaavato2010. november 9-én, 18:00-kor  Rotics József  kollégiumvezető megnyitotta  a hagyományos „sportos” gólyaavatást. 4 csoport küzdött egymás ellen.  Különböző feladatokat kellett megoldaniuk, mint pl.: asztal alatt átbújás labdával, majd bukfencezni kellett, stb., amit Kiss Tibor nevelőtanár konferált fel. A versenyből  az 1-es gólyacsapat került ki győztesen, 2. helyen a 4-es gólyacsapat végzett, 3. a 2-es gólyacsapat, 4. pedig  a 3-as csoport lett. Nagyon  szórakoztató módon oldották meg ezt a játékos feladatokkal teli versenyt, melynek az iskolai tornaterem adott helyet. A verseny a gólyák számára nem csak a szórakozásról szólt, hanem lehetőséget nyújtott az összekovácsolódásukra is.

Az eseményről készült fotók a képtárban >>>

Asztalitenisz házibajnokság

pingpong2010Idén is megrendezésre került (október 27.), a már hagyománynak minősülő ping-pong verseny. Az ebédlőben megrendezett eseménytől és a nagy tömeg hangjától zengett a kollégium. 24 diák jelentkezett a versenyre ebből 2 lány is vállalkozott erre a feladatra, hogy összemérhessék a fiúkkal az erejüket. A verseny nagy létszám miatt, azonnali kieséssel „hirtelen halállal” kezdődött és ezt követték a csoportmérkőzések.

Bővebben...

Pályaavató ünnepség

palyaavatoSzeptember 29-én, szerdán 15 órakor került megrendezésre a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium udvarán a pályaavató ünnepség.
A rendezvényt Rotics József kollégiumivezető nyitotta meg, majd Török Árpád igazgató úr beszédét hallhattuk.
Az átadás után kézilabda mérkőzést láthattunk. A kollégiumi fiú csapat 7:4 arányban győzedelmeskedett a lányok csapata felett. A kézilabdát futball mérkőzés követte. A Jankai Kollégium csapata játszott a Vízmű Kollégium csapatával. A futballmeccset a Vízmű nyerte meg 4:1 arányban.
 Az új burkolattal ellátott pálya nagy örömet jelent a Vízműsök és a kollégisták számára, reméljük, hogy a jövőben sok színvonalas mérkőzésnek ad majd helyet.

A pályavató képei a képtárban >>> 

Jókai napok a Koleszban - csütörtök

67_kicsiA Jókai hét utolsó napja a kerti partival kezdődött. Minden csapat különféle finomságokkal próbálta elkápráztatni a zsűrit. Az első helyezett az 1\2-es csoport lett a chilis babbal Wolf Dániel „mesterszakács” vezetésével, második helyezést ért el az 1/1-es csoport. Miközben a szakácsok ügyködtek a bográcsok körül, az étkezdében fürge újjak és logikai gondolkodás versenye zajlott. A magas színvonalú versenyt nagy fölénnyel (3 kategóriában is) Sóspataki Gyula 1\2-es csoport nyerte. 19:00 óra előtt került sor a Jókai nap ünnepélyes zárására.

Bővebben...

Jókai napok a Koleszban - szerda

45_kicsi2010-ben is megrendezésre került a hagyományos, 18. Jókai-hét rendezvénysorozata. Idén is érdekes és izgalmas programokat tettek számunkra lehetővé a Kollégium tantestülete és diákönkormányzata.
Április 28.-án, Szerdán megrendezésre került 15:30-kor Fekvenyomó  és a Csocsó-bajnokság. A Fekvenyomó bajnokság 60-70kg súlycsoportjában első helyezést  Mile Dániel, második helyezést Sujtó János, végül harmadik helyezést Borbíró Tamás ért el.

Bővebben...

Jókai napok a Koleszban - kedd

19_kicsiAz idén megrendezésre kerülő 18. Jókai hét második napja is igen izgalmasan és élményekben gazdagon telt.

Sportrajongók, művészlelkek egyaránt szerepet játszhattak ezen a napon. Hiszen a futballpályán egész délután focimeccsek zajlottak. Izgalmas és felejthetetlen játékmódokat láthattunk.

Bővebben...

Jókai napok a Koleszban - hétfő

06_kicsiA Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium diákönkormányzata és tanári kara immár 8. alkalommal szervezte meg a Jókai-napok rendezvénysorozatát. Április 26.-án hétfőn ünnepélyes megnyitóval indult a hét. Az intézmény néhány tehetséges diákja színvonalas műsort adott elő, ezután sor került a kollégium előtt lévő Jókai Mór mellszobrának koszorúzására.

Bővebben...

Karácsony a kollégiumban

Eljött a december, közelednek az ünnepek. Az utcákon, házakon már a karácsonyi fények égnek. Kollégiumunk is karácsonyi díszben pompázik. A karácsonyfa meghitt fényei és a díszek, mind az ünnepek hangulatát idézik. Így december 15.-én 18 óra 30 perckor elkezdődött a mi karácsonyunk. Műsorok sorozata következett egymás után és szórakoztatott bennünket.

Bővebben...

Copyright © 2013. All Rights Reserved.