BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Beiratkozás

00

 

Június utolsó napjaiban, a szakmai és érettségi vizsgák végeztével az embert szomorúság tölti el. Végzős diákjaink kirepülnek, mert a tanulmányi követelmények teljesítése után máshol más feladatok várnak rájuk. Az itt töltött négy (többnyire öt) év alatt egy nagy család tagjai lettek, a napi kapcsolat most megszűnik velük, de ez az élet rendje. A beiratkozás napján azonban a szomorúságot öröm váltja fel. Itt a következő évfolyam, idővel őket is úgy fogjuk szeretni, mint a most távozókat.

Február középső napjaiban a várakozás érzése töltött el. Minden délelőtt vártam a postát. Vajon hány jelentkezési lap érkezik ma? Milyen a Vízműt választók tudása? A tanulók adatait egyből számítógépre vittem, jó érzéssel nézegettem a gyarapodó névsort. Időnként megkerestem a falu nevét, ahonnan a jelentkezés érkezett. Képzeletemben egyre fogytak az üres helyek a földszinti termekben, majd az osztályok megteltek, de a jelentkezési lapok csak egyre jöttek.

Április közepéig -, amíg nem tudtam meg a hozzánk felvett tanulók névsorát - az adatok elemzésével foglalkoztam, fogadtam az érdeklődő szülői telefonokat. Aztán április 19-én kiderült, hogy ki jutott be a Vízműbe. Örömmel olvastam az iskolánkba felvett 128 tanuló névsorát. A fellebbezőkkel együtt a létszám közben 133 főre emelkedett.

Az újak a beiratkozásig még mindig adatként ( név, cím, oktatási azonosító, pontszám …) szerepeltek adatbázisomban. De eljött a várva várt nap. A betűk és a számok helyett csillogó szemű aranyos kislányok és félszeg kisfiúk jöttek el szüleikkel a számukra is jeles eseményre.

Iskolánk dísztermének kitárt ajtaja várta reggel 8 órától a leendő családtagokat. Kollégáim társaságában izgalommal vártuk az első beiratkozó fiatalt. Fél nyolcat sem mutatott az óra, és ő már megérkezett. Aztán folyamatosan érkeztek a gyerekek a szüleikkel. Az általános iskolai bizonyítványok leadása, a tankönyvek megrendelése már a középiskolai életük kezdetét jelentik. Minden felvett tanuló beiratkozott, sőt egy francia fiú is csatlakozott az induló évfolyamhoz. Mostantól újra teljes a létszám.

Kedves Legifjabb Vízműsök! Isten hozott Benneteket! Pihenjetek, nyaraljatok, gyűjtsetek energiát! Szeptembertől kelleni fog.

Schnider György       

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.