BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A Vízműben is megkezdődött a tanév

01Nagy nyüzsgés volt vasárnap a Vízmű kollégiumának környékén. A beköltözés jelezte, hogy vége a vakációnak, mostantól szorgos hétköznapok jönnek.
A nyüzsgés súlypontja hétfőn reggel áttevődött a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium udvarára, ahol évnyitóra gyülekeztek a diákok. Örömmel üdvözülték egymást a szünet idejére elvált iskolatársak; s noha Facebook-on tartották a kapcsolatot, mégis így élőben az igazi!
A tantestület nevében az igazgató úr köszöntötte a fiatalokat és a kilencedikeseket elkísérő szülőket. Örömét fejezte ki, hogy a hosszú nyár után ismét - épségben, egészségben - együtt látja az intézmény lányait, fiait. Hosszasan beszélt legutóbbi élményeiről, melyeket a javítóvizsgák küzdelmei során tapasztalt. Tanulságot vont a történtekről: folyamatos, szorgalmas munkával jó eredményeket lehet elérni, nem kell a nyarat a pótlással tölteni. Most kell mindenkinek elhatároznia, hogy igyekszik magából kihozni a legtöbbet.
Az ünnepség végén bemutatkoztak a kilencedikes osztályok osztályfőnökei. Ők új osztályuk névsorának felolvasása után elvonultak termeikbe, a többiek még mesélték egymásnak a nyári eseményeket.
Tíz órától hivatalosan is elkezdődött a tanítás, megkezdődött a tanév.

A tanévnyitón készült képek a képtárban >>>

Copyright © 2013. All Rights Reserved.