BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Földmérőink jól teljesítettek


Iskolánk fölmérő szakos tanulói minden évben részt vesznek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. A sikeres helyi forduló után hárman is bejutottak az országos döntőbe. Hazánk egyik legszebb városa, Székesfehérvár adott helyet a megmérettetésnek április első két napján. A három fiú Müller Nóra tanárnővel és Nagy János tanár úrral utazott a helyszínre. Mindannyian nagyon izgatottak voltak.

 

Az első napon két írásbeli feladatsort kellett megoldani, az interaktív vizsgarész keretében pedig térképet kellett szerkeszteni. A Budapesti Műszaki Egyetem épületének sarokpontjait kellett meghatározni többféle módszerrel. A második napon kezdődtek a szóbeli vizsgák. Nagy megtiszteltetés volt a három vízműs fiúnak, hogy egyetemi tanárok előtt adhattak számot tudásukról. Szépen is teljesítettek, hiszen Pfeffer Gábor nyolcadik, Kis Zoltán tizenkettedik, Csarnai Attila pedig tizenhetedik lett.

A kimerítő versenyzés után persze kellett egy kis lazítás is. A csapat elindult, és meglátogatta Székesfehérvár nevezetességeit. Megcsodálták az Országalmát és a Szent István-bazilikát is. A látványosságok sora még nem ért véget, hiszen hazafelé jövet a csapat tanulmányozhatta Nadapnál a geodéziai ősalappontot. Néhány óra múlva vidáman és élményekkel feltöltekezve értek haza Békéscsabára.

Gratulálunk a szép teljesítményhez, és további sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.