BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

On-lion verseny

1Iskolánk diákjaitól nem idegen :) az idegen nyelvi vetélkedőkön való részvétel. Gondoljunk csak vissza a tavalyi nagy sikerű Juvenes Translatores elnevezésű fordítási versenyre, vagy az Országh László szótáríró nevét idéző Országh-os szótárversenyre. A következőkben egy újabb játékra invitálom a merész, vállalkozó kedvű vízműsöket.
Az „on-lion” verseny egyike a legújabb „on-line” versenyeknek, amelyet a Magyarországon angolul tanuló diákok számára írtak ki, általános- és középiskolai szinten. A verseny két, egyenként 15 feladatot tartalmazó fordulóból áll. A versenyzőknek „puzzle” jellegű feladatokat kell megoldaniuk és olyan kérdéseket kell megválaszolniuk, melyek nyelvtanról, szókincsről, állandósult kifejezésekről, kommunikációról valamint kultúráról szólnak.

A verseny nem igényel felügyeletet, így a diákok ott oldják meg a feladatokat, ahol számukra alkalmas. Ez történhet az iskolában (például egy külön angol órán), vagy otthon. Minden fordulóban a gyakorlatok csak 1 napig elérhetőek (0:00-24:00), így a diákoknak nincs túl sok idejük, hogy megtalálják a helyes válaszokat.
Minden versenyző, aki részt vesz a versenyen (eredményétől függetlenül) jutalomként egy-egy könnyített olvasmányt kap.
Nevezési díj: 1500 Ft/ fő
Jelentkezési határidő: 2014. október 07. 24:00
Első forduló: 2014. október 16.
Második forduló: 2014. november 11.
Középiskolásoknak két kategóriában lehet indulni, életkor és nyelvi szint szerint:
A2 Középiskola, 9. évfolyam
B1 Középiskola, 10-12. évfolyam

 


DÍJAK:
Minden kategória győztese egy iPad minit kap ajándékba.
2. helyezettek: mikrofonos fejhallgató
3. helyezettek: pendrive
További információért, mintafeladatokért és a regisztrációs lap letöltéséért, látogassatok el a www.elthungary.hu/onlion_menu_home oldalra.
Regisztráljatok, versenyezzetek és nyerjetek! Good luck :)

 

23456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.