BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Bronzérem Riminiből

1Tankönyvosztáskor szólt nekem Csák Bence 10. E osztályos tanuló, hogy szeptember második hetében nem lesz itt az iskolában. Akkor még nem is gondolkodtam azon, hogy vajon milyen programja lesz. Mikor megpillantottam szeptember 15-én, hétfőn lebarnult arcát, mégis feltettem neki kíváncsiskodó kérdésem. Bence, hol jártál?

- Szeptember 6-án este Riminibe indultunk kis csapatunkkal a kick-box világbajnokságra. Hosszú, 15 órás buszút után másnap reggel érkeztünk meg az olasz városba. A mérlegelés után elfoglaltuk szállásunkat. Szerencsére még aznap lemehettünk a tengerpartra.

A hétfő reggeli edzés után volt még egy kis időnk városnézésre is. Kedden elkezdődött a verseny. A világ 57 országából érkeztek sportolók, hogy megmutassák felkészültségüket. Kétezernél több versenyző harcolt a világbajnoki címért. A megnyitó után közvetlenül elkezdődtek a mérkőzések a legjobb 16 közé jutásért. A magyar válogatott és azon belül a mi csapatunk is nagyon jól szerepelt. Péntekre és szombatra maradtak a világbajnoki döntők és a csapatbajnokság. Az utóbbiban voltam én is érdekelt. A legjobb négy közé sikerült beverekedni magunkat. Először az osztrákokkal, majd a mexikóiakkal küzdöttünk, de sajnos az olaszok erősebbik csapata megállított minket. Az összesítés után harmadik helyezést értünk el. A dobogón mindannyian boldogan vettük nyakunkba a bronzérmet.

 

Megérte a küzdelem. Gratulálunk a szép sikerhez!

 

2345

Copyright © 2013. All Rights Reserved.