BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Üdvözlet a munka világából

                                    Kedves Vízműsök!

Ifjú technikusként örömmel tudok beszámolni arról, hogy volt osztálytársammal, Pocsai Jánossal együtt immár az Alföldvíz Zrt.-nél dolgozunk.

Hogyan is sikerült ez nekünk? Tavaly, a technikusi minősítő vizsgán bent volt külső megfigyelőként az Alföldvíz Zrt. szennyvízágazatának vezetője, Nagy Ferenc. Meghallgatta az osztály feleletét. Ekkor még senki sem tudta, hogy milyen célból érkezett. Másnap, mikorra tudatosodott bennem, hogy vízügyi technikus lettem, addigra már csörgött is a telefonom. Osztályfőnököm, Virág Mihály tanár úr keresett. Megkérdezte, hogy szívesen vállalnám-e a munkát. Azonnal felcsillant a szemem, mérhetetlenül boldog voltam, hogy egy nappal a vizsga után ilyen lehetőséget kapok. Természetesen igent mondtam.

 

Két új munkatársra volt szükség a szennyvíztisztító telepre. Az egyik tehát én lettem, a másik pedig Pocsai János. Be kellett mennünk egy tájékoztatóra Nagy Ferenchez. Elmondta, hogy milyen munkát kellene végeznünk. Persze mindketten elvállaltuk. A munkakörünkbe az tartozik, hogy üzemeltessük a telepet, figyeljük Békéscsaba szennyvíz-átemelőit. A megyeszékhelyen kívül hozzánk tartozik még Elek, Kétegyháza, Mezőberény és Békés is.

Rengeteget tudnék mesélni, milyen sok mindent csinálunk. Teljesen új technológiák vannak a telepen. Foglalkozunk többek között biogázzal is, amit a technológiai folyamat során nyerünk ki, így fel tudjuk használni a telep energiaellátására. Az elmúlt 3 hónap alatt rengeteg új dolgot tanultam, ahogy mondani szokás, az ember egész életében tanul.

Nagyon tetszik ez a munkakör, rendesek és segítőkészek a kollégák. Vannak volt vízműs tanulók is, ez még jobban összekovácsolja a csapatot. Természetesen folyamatosan nosztalgiázunk. Nagyon szívesen szerveznék a vízműsöknek egy kis szakmai kirándulást a telepre, hogy beleláthassanak élőben is a szakma egy részébe. Jó tanulást kívánok mindenkinek!

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.