BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Szenvedélyünk az egészség, avagy „Jöttünk, láttunk, (majdnem) nyertünk”

1A Békéscsabai Védőnői Szolgálat 20. alkalommal rendezte meg a „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőjét elsős és másodikos középiskolás diákok részére. A program kapcsolódik a Csabai Egészségnapok rendezvénysorozathoz, így helyszínéül a Csabagyöngye Kulturális Központ szolgált. A program célja, hogy játékos formában világítson rá az egészségtudatosság és a prevenció fontosságára.

Hat különböző állomáson kellett a diákoknak megmérettetniük a tudásukat, ahol az egészségmegőrzéssel kapcsolatos játékos feladatokat kellett megoldaniuk. Szó esett az helyes táplálkozásról, a HPV vírus által okozott megbetegedésekről, a szenvedélybetegségekről és a szűrővizsgálatok fontosságáról.

Az iskolánk, mint minden évben most is képviseltette magát ezen a városi rendezvényen. Idén a 10. E osztályból két csapat is nevezett a versenyre. Az előkelő második helyezést a Mag Dávid, Csák Bence és Szűcs Bence alkotta trió szerezte meg, míg a szintén szép eredményt jelentő ötödik helyet Drenyovszki Rita, Nagy Vivien és Kelemen Orsolya által alkotott csapat tudhatta magáénak.

A versenyzőket értékes nyereményekkel jutalmazták a szervezők, így többek között pendrive-ok, kalóriaszámláló ugráló kötelek, füzetek és gyümölcs került kiosztásra.

A versenyzők nyilatkozatai és az elért sikerek alapján, jövőre is ott a helyünk!

Íme:

„Nagyon jól éreztük magunkat, tanulságos volt”

„Sok új ismerettel gazdagodtunk”

 

234

56

789

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.