BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Advent Bécsben

1Az utazási irodák kedvelt programjai decemberben a bécsi társasutak. Nem csoda, hisz az osztrák főváros ilyenkor ünnepi díszbe öltözik, fényárban úsznak a bevásárlóutcák, és mindenkit magával ragad a vásári forgatag.

Az első karácsonyi vásárok megrendezésére I. Albrecht  császár adott engedélyt 1296-ban. Azóta igazi nemzetközi programmá nőtte ki magát ez az esemény. A több mint 3 millió hazai és külföldi látogatót csaknem 20 adventi vásár és karácsonyi falu várja kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal, szórakoztató programokkal. Természetesen a forró puncsot és a fűszeres forralt bort senki sem hagyja ki. Ezt a varázslatos hangulatot élte át Andrej Martin (12. A), most az ő beszámolója következik.

 

December 7-én hajnalban a barátnőmmel és egy nagy csoporttal indultunk útnak busszal. Az utazás gyorsan eltelt. Kb. 5 óra alatt értük el első célállomásunkat, a Schönbrunni kastélyt, amely maga és a parkja is hatalmas,  azon kívül pedig rengeteg programot kínál. Pár óra nem is volt elég, hogy mindent megismerjünk, hiszen található ott  állatkert, sövénylabirintus, pálmaház  és sok más híres építmény is. Megnéztük a Neptun-kutat és a mögötte lévő dombon a Gloriettet, amely egy fedett oszlopcsarnok. Régen itt volt Ferenc József császár reggelizőszobája. 

A kastély óriási kertjében minden évben megrendezik  az egyik legnagyobb és legmeghittebb hangulatú adventi vásárt, ahol most nekünk is lehetőségünk nyílt megízlelni a híres perecet és persze a forralt  bort sem mulasztottuk el megkóstolni. Annak ellenére nem, hogy az ital 3,5 €, a díszes bögre pedig 3 €...

Három óra elteltével folytattuk utunkat Bécs belvárosa felé, ahol öt óra hosszat tölthettünk el. Habár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, az eső szüntelenül esett, mégis tettünk egy kiadós sétát Bécs egyik legismertebb bevásárlóutcáján, a Mariahilfer Straßen. Később pedig visszatértünk a Maria Theresien Platzra, ahol megnéztünk egy másik gyönyörű adventi vásárt az est fényeiben.

Napunkba ennyi fért bele, nagyon jól éreztük magunkat és biztosan visszatérünk még ebbe a csodálatos városba.

 23456789

Copyright © 2013. All Rights Reserved.