BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Sporthírek a diákolimpiáról

1Múlt hétvégén rendezték meg az Atlétika Diákolimpia országos döntőjét, ahol iskolánkat három tanuló képviselte.

A legfigyelemreméltóbb eredményt Szebegyinszki Richárd érte el, aki két versenyszámban, diszkoszvetésben és súlylökésben indult. Ricsi diszkosza 59,74 méterre repült, amivel toronymagasan nyerte a versenyt, sőt ezzel jogot szerzett arra, hogy induljon az Ifjúsági Világbajnokságon is, amelyet Kolumbiában rendeznek majd meg július közepén. Ez a dobás jelenleg a világon a 8., Európában pedig a 6. legjobb eredmény. Ricsi másnap is remekelt, súlylökésben a 2. helyen végzett 16,10 méteres dobásával.

 

Orvos Tímea magasugrásban vett részt a diákolimpián, ahol 155 centiméterrel végül a 4. lett. Kis szerencsével felállhatott volna a dobogóra is, hiszen a 3. helyhez is elég volt ez az eredmény. Timinek azonban több rontott kísérlete is volt.

Harmadik versenyzőnk Kis Lajos volt, aki 800 méteren a 6. helyen lépte át a célvonalat. Csüggedésre neki sincs oka, hiszen nagyon szép eredményt ért el, ráadásul ebben a korcsoportban ő még a fiatalok közé tartozik. Jövőre minden bizonnyal még jobban fog teljesíteni.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

23

45

Copyright © 2013. All Rights Reserved.