BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A nagy hajrá

0Már ténylegesen csak pár nap, és elkezdődnek a 2016-os Vásárhelyi-napok. Én személyesen figyelem mindegyik stáb munkáját, és el kell ismerni, nagyon keményen dolgoznak azért, hogy az elmúlt évek legszínvonalasabb diákhetét hozzák létre, és hogy képességeiket és tudásukat felkészítsék a Garabonciás napokra. Természetesen mindenki az első helyért harcol, de így, hogy idén ilyen sok és felkészült stáb van, nagyon nehéz lesz elérni a hőn áhított diákigazgatói címet.

Idén a színvonalemelés és felelős döntéshozás érdekében lesz néhány változás a diákhét menetében, amiről nagyon sokan hallhattatok már. A rögtönzött beszéd mellett lesz egy olyan megmérettetés, amely során a jelöltnek a talpraesettségét, beszédkészségét és fogalmazóképességét kell megmutatni az egész iskola előtt: egy kisebb vita, egy kerekasztal beszélgetés keretében pár megadott témában kell beszélniük, érvelniük és véleményüket kifejteni a jelölturaknak. A kortes beszédben is lesz kisebb változás. Már tavaly is újdonság volt, hogy egy felsőbb éves mondhatta el a beszédet; idén pedig mondhatja tanár, felsőbb éves vagy esetleg egy meghívott vendég a jelöltet és a stábot bemutató és elismerő beszédet. Amint hallhattátok, voltak már kisebb kampányok a sulirádióban is; valamint az előző cikksorozatom is azt segítette elő, hogy ti is többet tudjatok az indulókról, így ezáltal a jelöltek is több lehetőséget kaptak.

A legnagyobb változás a szavazási rendszerben lesz. Idén egy kettős döntéshozás lép érvénybe, aminek a lényege, hogy a végeredményt fele-fele arányban adják az iskola tagjai által a szavazócédulákon leadott szavazatok, valamint az ötfős szakmai zsűri értékelése. Szerettük volna az esemény szakmai oldalát erősebben bíráltatni, ezért alakult meg a zsűri, akik különböző szempontok alapján pontozzák majd a versengőket. Mielőtt szó érné a ház elejét, elmondom, hogy azért kell a külön szakmai véleményt képviselő, kritikusabb csapat (a zsűri) alkalmazása, mert még jobb teljesítményt szeretnénk kihozni a csapatokból, valamint a lehető legalkalmasabb jelölt és stábjának kiválasztását szeretnénk elérni annak érdekében, hogy idén ősszel derekasan helyt tudjon állni a Vízmű a Garán.

A Vásárhelyi-napok helyszíne rossz idő esetén a díszterem lesz, ahol a stábok által felállított kampánystandoknál koncertek, előadások, beszédek és a happening folyna. De reméljük, hogy gyönyörű időnk lesz a tavaszi szünet előtti két-három napban és a kampánystandokat ki tudjuk helyezni az udvarra, ezáltal a dísztermet konkrétan egy előadóteremmé varázsolhatjuk az előadásoknak, beszédeknek és a kampány-happeningnek. A stábok programjait megtaláljátok az iskolában kihelyezett plakátjaikon, valamint a csapatok Facebook oldalán is. Viszont, amit nem találhattok meg ott, azok a közös programok, beszédek időpontjai. Ezek a következőek:

Hétfő:

9:00-9:15 Jelöltbeszédek

11:00-11:50 Happening

 

Kedd:

9:00-9:15 Kampányfőnöki beszédek

9:15-9:30 Kortes beszédek

11:20-11:30 Rögtönzött beszédek

11:30-11:50 Vita

 

A szavazatleadás szerdán, az első órában lesz, amikor mindenki saját belátása szerint szavazhat arra a stábra és jelöltre, akit a legalkalmasabbnak talál az iskolánk képviselésére. Természetesen minden szavazat számít, úgyhogy remélem mindenki jól átgondoltan és bölcsen fog dönteni szerda reggel. A rövidített órák után 10:00 órától lesz az eredményhirdetés, ahol kiderül, hogy ki lesz a következő egy évre a Vízmű diákigazgatója. Majd ezután a győztes stáb délig fogja szórakoztatni az iskolát programjaival. 

12345

Copyright © 2013. All Rights Reserved.