BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Ízek, formák, fények - VI. Szeptemberfeszt

01Szeptember 24-én már hatodik alkalommal küzdöttek meg iskolánk osztályai az óriás fakanálért, amelyet minden évben a legjobb ételt készítő társaság kap. Idén tizenhét csapat mérte össze a konyhában való jártasságát ezen a kellemesen meleg, őszi délutánon.

A legnépszerűbb ételek közé ebben az évben is a paprikás krumpli és a chilis bab tartozott, azonban olyan fantázia- (és kalóriaJ)dús ételek is terítékre kerültek, mint a 11. A osztály milánói gulyás nevet viselő remekműve. A 11. D csapata halászléből és őzpörköltből álló „menüvel” készült.

A verseny zsűrije az ételek mellett idén PET palackokból készült szobrokat is értékelt, hiszen a flakonok minél ötletesebb újrahasznosítása is a feladatuk volt az induló csapatoknak. A vízműsök rengeteg kreatív építményt állítottak össze. Martinák Judit és Hrabovszki Edit tanárnők – akik ezeket értékelték - nem győztek csodálkozni a vízműsök kreativitásán, hiszen olyan remekművek készültek, mint például zsiráf (9. A), kutya (14. B), kislány (10. D) , malom (11. B), teodolit (11. A) és szék (9. E). 

   A délután folyamán bátor jelentkezők mérték össze ügyességüket vízivás és vízhordás kategóriákban. Az udvaron ezen kívül airsoft, íjászat, és önvédelmi bemutatót is megtekinthettünk Csizmadia Szonja és stábja szervezésében. Az esti órákban a színpad előtt felállított sátorban a Light Scribblers csapata szórakoztatta fénygraffitivel az érdeklődőket.

Az ételeket elbíráló zsűri – White Anikó és Bogdánné Gondi Melinda tanárnő - egészen hét óráig várta az elkészült ételeket, majd döntött. Az első helyen a 14. B végzett, szakácsaik ízletes slambucot főztek és a flakonokból kutyát készítettek. Második lett a 11. B osztály. Ők brassóival és PET-malommal arattak sikert. A harmadiknak járó díjat a 12. B csapatának ítélte a zsűri, ahol a szakácsok chilis babot és kürtős kalácsot is tálaltak. A „keljfeltorony” nevet viselő alkotásuk pedig maximális pontszámot kapott. 
   Az estet a Mese habbal stábja által szervezett fergeteges diszkó zárta.
   A rendezvényt a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítvány támogatta.

08091011120203040506071314151617181920

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.