BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Csütörtöki kolbászolás

01Szeptember elején White Anikó tanárnő megkeresett azzal a hírrel, hogy a 16. Csabai Kolbászfesztiválon a Vízmű is képviseli magát két csapattal az „ifjúsági gyúró” versenyen, és megkérdezte, csatlakoznék-e a csapathoz. Nagyon örültem a kérésnek, és egyből igent mondtam.

Garabonciás után elkezdődött a szervezkedés. Szükségünk volt darálóra, kolbásztöltőre, vágódeszkára, késekre és fűszerekre. A kolbászfesztivált megelőző egyik nagyszünetben összegyűltünk és megbeszéltük, hogy ki, miből, mennyit tud hozni.

A ruházatunkra is oda kellett figyelni, hiszen azt is pontozták. Viselnünk kellett sapkát, kötőt és egyenpólót: ez a mi esetünkben a „vízműs garás” póló volt.

Nos, eljött a nagy esemény. Reggel 10 órakor kezdődött a verseny, de mi már 9 órakor mentünk, hogy az asztalunkat feldíszítsük. 10 óra előtt lehetett átvenni a csapatoknak kimért 5 kilogramm húst és belet, amihez 10 óráig nem lehetett hozzányúlni. Rákóczi Feri, a Morning Show műsorvezetője indította el a versenyt. Két óránk volt a kolbász elkészítésére. Elkezdtük felvágni a húst, ledaráltuk, befűszereztük, hagytuk egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, és aztán betöltöttük. Minden csapatnak 30 cm hosszú kolbászt kellett leadni, amit majd a háromfős zsűri pontozott. 10 órától 13 óráig a békési Torony Band fokozta a hangulatunkat. 15 órakor volt az „ifjúsági gyúró” verseny eredményhirdetése.

Annak ellenére, hogy nem értünk el helyezést, nagyon jól összekovácsolódott a két csapat, és nagyon jó napot zártunk. Remélem, jövőre is lesz a Vízműnek lehetősége részt venni a versenyen, és én is részese lehetek a gyúrásnak.

020304

050607

0809

101112

1313

1516

1718

1920

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.