BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Csak egy tánc...

04Nagy szerencse, ha az ember olyasvalamivel foglalkozhat, amiben örömét leli. Meggyőződésem, hogy ez kihat az élet többi területére is. Legyen szó hobbiról, sportról vagy éppenséggel a szakmáról.

Erről a témáról beszélgettünk Csomós Tamás 10. D osztályos tanítványommal, akit már második éve ismerek. Azt tudtam róla, hogy versenyszerűen táncol, azonban azt nem, hogy mióta és mennyire komolyan.

Kérdésemre válaszolva elárulta, hogy édesanyja még 8 éves korában íratta be egy tanfolyamra, ahol standard és latin táncokkal ismerkedhetett meg.

Szorgalmasan eljárt az edzésekre általános iskolás korában is, de igazán komoly szerepet 2012 óta játszik életében a tánc. Ebben az évben ugyanis a Nyíri Lajos TSE tagjaként több mint 15 versenyen vett részt . Táncpartnerével, Nikora Noémivel mindegyiken dobogós helyezést értek el .

 

- Nagyon sokat köszönhetek edzőimnek, Ocsovszki Eszternek és Fáskerti Zsoltnak - mondja Tamás. - 2011 óta foglalkoznak velem, megtanították, hogyan kell mozdulatokkal lelki tartalmakat kifejezni, ezen kívül rengeteg technikai tudást is átadtak.

Ez a mozgásforma fizikai és szellemi állóképességet egyaránt feltételez. Heti három edzés mellett – ami alkalmanként közel kétszer 60 perc - nem lehet könnyű az órákra felkészülni, de a szép eredmények pezsdítően hatnak az iskolai teljesítményre is. Egy-egy sikeres edzés után, másnap jobb hangulatban megy iskolába az ember.

Tamás végül elmondta, önbizalmat és tartást kapott a tánctól, és persze mindig örömöt jelent számára, ha táncolhat. E nélkül elképzelni se tudná az életét.

01020305

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.