BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Egy egyetemista vízműs: Klemi

01Kovács Klementina 14. B osztályos tanuló. Kedves, mosolygós arcú fiatal lány, aki magáról is azt vallja, hogy örök optimista. Túl van már az érettségin, mégpedig szép eredménnyel. Őt kérdeztük az elmúlt négy évről és a további terveiről. 

- Hogyan lettél vízműs?

- Már általános iskolában eldöntöttem, hogy építész szeretnék lenni. Nagybánhegyesen lakom, így szerencsére nem kellett messzire mennem, hogy az érdeklődésemnek megfelelő szakközépiskolát találjak. Gimnáziumba nem szerettem volna járni, mert ott csak egy érettségit kaphattam volna, itt a Vízműben pedig szakmát is kapok.

- Mi mindenre emlékszel vissza szívesen az elmúlt évekből?

- A négy év alatt rengeteg dolog történt velem. Az egyik legfontosabb, hogy egy jó suliba és egy nagyon jó osztályközösségbe kerültem. Ez alatt az idő alatt sok-sok hasznos ismeretet sajátítottam el a tanórákon. A kedvenc tantárgyam mindig is az építészeti alapismeretek volt, az, amiért tulajdonképpen ezt az iskolát választottam. Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy pár éve én is részt vehettem a szolnoki Építész Diákkonferencián. Páratlan élményre tettem szert. A megjelent diákok – akik közt olaszok is voltak - megismerhették Szolnok építészeti csodáit.

A tanulás mellett persze nem titok, hogy mindig szívesen vettem részt a közösségi életben.  10. osztályosként a Vásárhelyi Pál Diáknapokon mint jelölt indultam a Heaven párt élén. Azóta is elmosolyodok, ha eszembe jut, hogy mennyien álltak ki a harcedzett rendészetis lányok ellen. Sajnos nem mi győztünk, de mondhatom bátran, hogy nagy élmény volt. Az ezt követő évben stábtagként szerepeltem a Garabonciás napokon. Óriási kihívásnak számított, de egyben nagyon szórakoztatónak is találtam.

Az iskola mellett a kollégiumban is sokat „szervezkedtem”. Diákönkormányzati vezető voltam. Annó az én gólyacsoportom nyert, és erre nagyon büszke vagyok.

- Nem sokan tudják, hogy tavaly felvételt nyertél a Műszaki Egyetemre. Mesélj nekünk a tavalyi évedről!

- Tavaly februárban leadtam az érettségire jelentkezést és beadtam a felvételi lapot is. Három egyetemre is jelentkeztem. Elsőként a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karára. A Műszaki Egyetem csak a 2. helyen szerepelt a lapon.  Leérettségiztem, igen jó eredménnyel, így arra jutottam, hogy miért ne jelentkeznék 1. helyen a Műszaki Egyetemre. Jól döntöttem, mert a pontom bőven elegendő volt ahhoz, hogy az államilag támogatott építőmérnöki szakra felvegyenek. Az első évemet azonban passzívvá tettem, mert még ki akarom használni a Vízműben az 5. évet. Jelentkeztem emelt nyelvi előkészítőre németből, hogy megszerezzem a középfokú nyelvvizsgát. Emellett járok rajzolni is Novák tanár úrhoz, hogy a rajzalkalmasságin is megfelelhessek. Schnider tanár úrnál emelt szintű érettségire készülök építészeti alapismeretekből. Ha jól sikerülne, akkor megpróbálnám a szakváltást, be szeretném adni építészmérnöki szakra a jelentkezésemet.

Ha véget ér ez az 5. év, biztosan fognak hiányozni az osztálytársaim és pedagógusaim is. Úgy érzem, hogy olyan kapcsolat alakult ki a tanárokkal is, hogy ha a későbbiekben az egyetemen valamilyen nehézségem adódik, akkor bátran fordulhatok hozzájuk segítségért.

02030405

Copyright © 2013. All Rights Reserved.