BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Fél 10? Igen, öten vagyunk a bandában

01Hogyan jött létre a zenekarunk? Egy kis baráti társaságból formálódott át egy kész együttessé. Mindegyikünk gyulai lakos, régebb óta ismerjük egymást. A megalakulást pontosan nem lehet meghatározni, ez egy folyamat eredménye volt, ami nagyjából másfél évvel ezelőttre tehető. Bár abban a felállásban nem is igazán nevezhető zenekarnak, inkább egy trió, akik összejárnak egy kis örömzenélésre. Így kezdődött minden.

Három jóbarát, akik régebben is zenéltek együtt, újra hangszert fogtak hobbi gyanánt. Ez idővel tovább bővült, és megjelentek a komolyabb elképzelések. Elhatároztuk, hogy zenekarként folytatjuk, ehhez pedig további tagokra volt szükségünk. Nem is kellett sokat keresni, pár nap múlva készen volt az első felállás: Gyarmat Noémi (ének), Csete Márkó (dobok), Vascán Ákos (ritmusgitár), Németh Ádám (szólógitár), és jómagam Leel-Őssy Dániel (basszusgitár). Így megalakult a Fél10 zenekar (10-nek a fele 5, ennyien voltunk a zenekarban). Ez volt az első elképzelésünk a világhírűvé válásról… :).

Próbálgattunk, készülgettünk, közben viszont történt egy kis változás a zenekarban. Az egyik nap Ákos a tudtunkra adta, hogy a másik zenekarában problémák léptek föl, így azzal kell foglalkoznia, s elhagyta az együttest. A helyét Pásztor Tibor (ének, ritmusgitár) vette át. Ez a formáció egészen idén nyár közepéig működött. Noémi, hosszas gondolkozás, és megannyi beszélgetés után arra jutott, hogy nem szeretné folytatni a közös zenélést, így megegyezés alapján kilépett a zenekarból.

Igaz, hogy eggyel kevesebben, de nagy-nagy lendülettel folytatjuk a zenélést. Úgy gondolom, hogy már volt alkalmunk megízlelni a siker ízét. A stílust tekintve pop - rock vonalon mozgunk, de megtalálhatóak bizonyos zenéinkben funkyelemek is. Ebből következik a zenei egyediségünk, amiért szerencsére sok helyen megfordulhattunk már eddig. Több, a megyén kívüli fesztiválon is volt lehetőségünk megmutatni a tehetségünket. A továbbiakban szeretnénk folytatni a koncertsorozatokat, és a felvételeket. Remélem, találkozunk egy koncerten! ;)

Nemrégiben elkészült az első stúdiófelvételünk, mely a youtube-on Rihanna – We Found Love (Rock Cover) by Fél10 néven található meg:

http://www.youtube.com/watch?v=4rseSzmuJzk

02030405

Copyright © 2013. All Rights Reserved.