BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Bemutatkozik a sulirádió

1Kik csinálják az új iskolarádiót? Hogy lehetett erre jelentkezni? Kérhetek számot? Hangoztak el a kérdések, sok mindenkitől manapság. Így mint felelős iskolarádiósok, igyekszünk körültekintően megválaszolni a kérdéseket, és egy kicsit bővebb információt adni magunkról.

Mint érettségi előtt álló diákok sokszor gondoltunk arra, hogy milyen jó lenne, ha az órák közti szünetek nem csak a tanulásról és a beszélgetésről szólnának. Évek óta figyelemmel kísértük az iskolarádió alakulását, és személyes tapasztalatunk, hogy mikor reggelente beléptünk az iskola kapuján, és szólt a zene, akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel kezdtünk hozzá a napi munkához. Idén nem is teketóriáztunk, megragadtuk az adódó alkalmat, és megpályáztuk a diákrádió működtetését. Leadtuk a pályázatunkat igazgató úrnak. Röviden leírtuk céljainkat, megvalósítandó terveinket. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy a jelentkezők közül minket választottak. A rádiónk neve két szóból jött létre, a zenéből és a kuckóból, így lettünk Zenekó.

A csapatunk tagjai: Virág Enikő, Molnár Szabina, Leel-Őssy Dániel, Petrás István, Virók András, Zemencsik Tamás

A tagok mindegyike egy-egy külön egyéniség és ez reméljük sokoldalúvá és színessé teszi a műsorainkat.

Lássuk, hogy milyen céllal léptek be a csapatba a tagok.

Leel-Őssy Dániel (Csucsu): Mint amatőr zenész, számítottak a segítségemre, amit természetesen elfogadtam. Az egyetlen célom az iskolarádiózással, hogy a diáktársaimnak örömet szerezzek. A zeneszámok kiválasztásakor figyelembe veszem a változatosságot, valamint, hogy mennyire közkedvelt az adott szám.

Virág Enikő: Mivel sokat szoktam szerepelni különféle ünnepségeken, rendezvényeken, így nekem jutott az a becses feladat, hogy reggelente ,,meteorológusként" bemondom az időjárást, a rádiósok nevében felköszöntöm az aznapi névnaposokat. Lehet zenéket kérni tőlünk, és ha szeretnék, be is mondom, hogy kitől kinek, milyen alkalomból. Jelmondatom a rádiózásban igazából nincsen, inkább amit a feladatok előtt szoktam gondolni, hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen. Szívesen elvállaltam a feladatot.

Zemencsik Tamás: Az én célom a rádiózással az, hogy a diákokat reggel és a szünetekben szórakoztassam, és információkat közöljek velük. Szeretném megismertetni a sulitársakat a különböző zenei stílusokkal, illetve bevonni őket is a rádiózásba. Fő feladatom a reggeli zeneszolgáltatás, hogy a diákok már korán reggel kellemes dallamokra érjenek be az iskolába. Persze a szünetekben is fent tartózkodok a diákstúdióban és a csapattal válogatjuk a zenéket.

Petrás István: Az év elején feltűnt néhányunknak a szünetekben lévő csend, amit a rádió hiánya okozott. Többen is érdeklődtünk a rádiózás iránt. Hamar elhatároztuk, hogy szeretnénk kicsit feldobni a szüneteket, illetve egy otthonosabb légkört megteremteni a Vízmű közösségének. Én személy szerint csak kisebb dolgokat csinálok, igyekszek minél több zenét a társak kezébe juttatni, illetve mindenben segítséget szolgáltatni, amiben csak tudok. A ZENEKÓ FM hisz abban, hogy zenével könnyebb átvészelni a nehezebb időket, illetve a jó pillanatokat is segíthet megerősíteni. "A zene a világ legegyetemesebb nyelve." (Dream High c. film)

Megkérdeztük néhány iskolatársunkat, hogyan vélekednek a munkánkról.

Pongrácz Szilvia 10. E: Szünetekben jó érzés hogy meghallgathatjuk kedvenc dalainkat és szerencsére nincs műfajhoz kötve. Lehet hallani popot, rockot, de még mulatóst is. Ezáltal színes műsort követhetünk figyelemmel. Tetszik, hogy az interneten/facebookon keresztül is kommunikálnak velünk, és ha kell, kikérik a véleményünket.

Bányai Renáta 10. B: Nekem azért tetszik a sulirádió, mert feldobja az egyébként egyhangú reggeleimet. Mivel én nagyjából minden stílust kedvelek, ezért mindig találok valamit, ami a kedvemhez illik. Többször azon vesszük észre magunkat az osztályban, hogy együtt énekelünk és táncolunk. Ritka az, hogy ne tetsszen valami. Jó, hogy azért beszélgetni is lehet mellette. Összegezve úgy gondolom, hogy nagyon jó munkát végeznek a rádiósok. Csak így tovább!

Csomós Tamás 10. D, Török Péter 11. A: Jónak tartjuk, hogy van iskolarádió. Szünetekben lehet számokat kérni, bár egy kicsit lehet, hogy sok a rockszám.:)

Sándor Kinga 10. B: A zenék között mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Szerintem jó, hogy ez a csapat lett a befutó. Szeretném, ha a jövő évben is lenne sulirádió.

Tulkán Mariann, Varga Tibor 10. A: Végre nincs olyan nagy csend reggelente, mióta működik a rádió. Jól válogatnak a stúdiósok, de el tudnánk azt is képzelni, hogy a hét napjai más-más zenei stílusnak lennének szentelve.

Ezután is várjuk kéréseiteket, és igyekszünk benneteket szórakoztatni az órák előtt, között, után (és helyett - ha rajtunk múlik :).

23

Copyright © 2013. All Rights Reserved.