BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Ásványkalauz a mobilon is

1Domokos Sándor 11. D osztályos tanuló már kiskora óta rajong az ásványokért. Rengeteg természetfilmet nézett, dinoszauruszokról, ősállatokról szóló könyvet lapozgatott. Nem csoda, hogy az általános iskola után a Vízmű geológia szakát választotta. Kedvenc tantárgyai az őslénytan és az ásványtan. Nagyon érdekli őt, hogy milyen körülmények között éltek az ősállatok, hogyan fejlődtek ki az egyes állatfajok.

Ásványtanórán arra is választ kap, hogy melyik ásványt miről lehet felismerni. A tanuláshoz és a tanulmányozáshoz hasznos segítséget nyújthat már az okostelefon is. Sanyi nem rég hallott az Ásványkalauz nevű alkalmazásról, persze azonnal letöltötte. Ez a szoftver a Magyarországon ismert ásványok közül 519-et mutat be szövegesen és fényképekkel.

Az ásványok meghatározását részletes határozókulcs segíti. Többek között meg lehet ismerni a kövek színét, keménységét, kémiai és fizikai tulajdonságait. Terepen a képek azonnali segítséget nyújthatnak az azonosításban.

Hátránya, hogy csak a magyarországi ásványokat mutatja be, de az is igaz, hogy ez az első magyar nyelvű, ingyenesen letölthető, ásványokkal kapcsolatos alkalmazás.

2345

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.