BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Próbanyelvvizsga

1Az idegen nyelvi munkaközösség mindig ügyel arra, hogy diákjaink megismerhessék az aktuális versenyzési és vizsgázási lehetőségeket. Az idén a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott helyet a City & Guilds ingyenes,írásbeli nyelvvizsgának . A City & Guilds egy akkreditált, nemzetközileg is elismert, egynyelvű angol vizsgafajta. Különböző évfolyamokról  30 diákunk jelentkezett, hogy szívesen megoldaná a feladatokat. Néhányukat  megkérdeztem a tapasztalataikról, a válaszokból készítettem egy kis összeállítást.

 

Szivos Gergőnek (9. D) éppen  jókor jött ez a próba, hiszen tavaszra tervezi az írásbeli vizsgát. Könnyebbre számított, különösen a levélírást tartotta fárasztónak. Tavaly tavasszal középfokú szóbeli nyelvvizsgát tett, a háziversenyen is kipróbálná tudását.

 

Mazán Tamásnak (9. E) ez volt az első próbálkozása a vizsgázással és viszonylag könnyűnek találta  a feladatokat. Az idővel is jól gazdálkodott, bőven volt lehetősége az ellenőrzésre. Nem érezte fárasztónak a próbavizsgát, hamarosan az igazit is megpróbálja.

Krizsán Tünde (10. B) rutinos próbavizsgázó, nagyon hasznosnak találja ezeket a lehetőségeket. Az ismerős szituáció segíti az időbeosztást és így már kevésbé volt  fárasztó számára a 130 perces koncentrációt igénylő nyelvvizsga. Neki a szövegértéses feladatok mentek a legnehezebben, tudja, hogy a szókincsét még bővítenie kell. Kíváncsi az eredményre, reméli, hogy javult a teljesítménye.

Szilágyi Krisztina (10. B) is örült a próbavizsgának, már máskor is élt ezzel a lehetőséggel. Igazi vizsgára jövőre szeretne jelentkezni. Kellemes légkörben zajlott az írásbeli, többiekhez hasonlóan ő is  a levélírást tartotta a legnehezebbnek. A szóbelit szintén szívesen kipróbálná és a háziversenyünkön idén is indulni fog. Érdeklik a nyelvek, iskolán kívül németül  tanul és szeretne majd abból is nyelvvizsgázni

Jusztin Péter (12. D) szintén örült a lehetőségnek, mert néhány hét múlva az igazira fog menni. Neki is a levélírás okozta a legnagyobb fejtörést, hiszen ebben a feladatrészben előbb egy ügyes fogalmazást kell magyarul kigondolni és csak  aztán jöhet az angolra fordítás. A háziversenyünkön minden évben egyre jobb eredményt ért el,tavaly pedig megnyerte. Az idén is szeretne elindulni és sikeresen szerepelni.

A vélemények tehát azt mutatják, hogy érdemes élni a próbavizsgázás lehetőségével. Hamarosan megérkeznek az eredmények, azokat is közölni fogjuk. A különböző nyelvvizsgákról, feladatokról a www.nyak.hu oldalon tájékozódhattok. A földszinti folyosó egyik hirdetőtáblájára folyamatosan kiteszem az aktuális híreket, versenyeket. Balogh Zsuzsanna tanárnő pedig Dexam és City & Guilds vizsgáztató tanár, ő is szívesen válaszol a kérdéseitekre. Szeretettel várjuk a jelentkezőket a márciusi háziversenyünkre.

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.