BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Látszat és valóság

01Július, augusztus. Mindössze két hónap neve, mégis többet mond ennél, hiszen két olyan hónapról van szó, amelyek egymást követik ugyan, a nyarat jelentik, mégis, ellentétes tartalmúak. Egyik, a július még a teljes pihenést üzeni, és mondhatnánk, hogy még az augusztus is a vakációé. Igen, azé, látszólag. Hiszen a termek üresek, egyszerre nyitva mindnek az ajtaja. Ez szorgalmi időszakban nem fordul elő a délelőttök folyamán.
Látszólag üres az iskola, mert szerdánként azért mégis kissé élettelibbé válik. Néhányan bizonyítványokat hoznak, különféle dokumentumokat kérnek az iskolakezdéshez. Látszólag is azért, mert sokan tudjuk, hogy ez a hónap már a munkát jelzi, főleg az iskolák életében… A készülődés időszaka ez. Még akkor is, ha külső szemlélőnek nem látszik. Igen, ha valaki ilyenkor felkeresi az iskolát, az bizony üres; legalábbis annak tűnik. Pedig már folynak az előkészületek. Mert ha tetszik, ha nem, lassan (vagy túl gyorsan?) itt a szeptember, annak is az első napja. És vele együtt indul a tanév.
Mi minden történik még ebben a csak látszólag nyugalmasabb időszakban?
Készül az órarend, a pótvizsgák beosztása. Készülnek a konkrét kérdések, amelyekre a pótvizsgák alkalmával bizony az „illetékeseknek” válaszolni kell, bizonyítva azt, hogy az év végi elégtelen csak a „véletlen műve” volt. Minderre készülni kell! Vagyis vannak, akik számára a pihenés hamarabb ér véget, korábban kezdődik a munka.
Szeptember 1-jén pedig indul az iskola mindenkinek!
Addig is itt olvashatók a fontosabb időpontok, határidők, melyekről érdemes tudni:
2014. augusztus 27. 7:30 – javítóvizsgák
2014. szeptember 01. 09:00 – tanévnyitó
2014. szeptember 05. – az őszi érettségire való jelentkezés határideje (idén ősszel a Vízműben nem lesz érettségi)


Ehhez és az azt követő „pár” hónaphoz kívánok mindenkinek sok erőt, kitartást, sikereket!

0203040506

Copyright © 2013. All Rights Reserved.