BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A vizek városa

0A tavaszi napsugár mindenkit kicsalogat a szabadba, sőt kirándulásra buzdít. A liget egy kellemes sétára invitál; kerékpárral átgurulhatunk Póstelekre vagy a szomszédos településekre; ha viszont több időnk és némi készpénzünk is van - irány a nagyvilág! Bennünket egy hosszú hétvége és forintjaink Tatáig engedtek. Választásunkat megkönnyítette, hogy ide viszonylag könnyű az eljutás és ebben a városban kitűnő szállásajánlatok álltak rendelkezésre. A város egyik fő vonzerejének számító fürdő kora tavasszal még zárva tart, azonban a település nem csak erről híres.

 
A legfontosabb nevezetességeket mind a belvárosban találjuk: a Haranglábat, a vele szemben lévő Kapucinus templomot, valamint az Öreg-tó lábánál elterülő Tatai várat, melynek története egészen a 14. század végéig nyúlik vissza. Az épület jelenleg a Kuny Domokos Múzeumnak ad otthont. Az erődítmény felső szintjéről remek kilátás nyílik a tóra és a környező parkra. Ebben a díszkertben a városhoz kötődő hírességek szobraival is találkozhatunk; többek között a Tatán született Bláthy Ottó gépészmérnökével, akiről a közeli szakközépiskola kapta a nevét; vagy az itt is oktató Öveges József professzoréval.

 


A néhány szép nap gyorsan elrepült. Sajnos haza kellett indulnunk, pedig még szívesen élveztük volna a város kellemes atmoszféráját. Remélhetőleg lesz még szerencsénk egymáshoz, legközelebb talán egy nyári napon, mikor szörfözünk vagy kajakozunk majd a tavon, esetleg egy fagyos téli délutánon, mikor korcsolyázunk rajta.

 

1 2 3 4

Copyright © 2013. All Rights Reserved.