BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Garabonciás összefoglaló

01A békéscsabai diákság tudja, hogy ha eljön az ősz, akkor eljön a Garabonciás Napok ideje. Csizmadia Szonja már kilencedikes korában tudta, hogy majdan harcolni szeretne a diákpolgármesteri címért. Megnyerte az iskolai megmérettetést, és meggyőzte a tanári kart, hogy méltó módon fogja képviselni a vízműsöket. Lássuk az események krónikáját.

 

Az idei Garabonciás Napok változásokkal indultak. A korábbi évektől eltérően nem rendezték meg a fáklyás felvonulást, illetve nem épült fel a Garaboncity. A „diákvárost” idén a szökőkútnál kiállított standok helyettesítették. Hat iskola 6 pártja indult, iskolánkat Szonja „Mese habbal” pártja képviselte. A párt neve programjukra utalt. Ne siettessük a felnőtté válást, használjuk ki, hogy gyermekek vagyunk, mert akinek ez kimarad az életéből később bánni fogja.

A hétfői program az esti fényfestés volt. Kedden került megrendezésre a már megszokott Happening. Itt pártfilmjükkel, illetve tánccal mutatkozott be Szonja és a stábja. Szerdán volt a kampánykoncert, ahol iskolánkból a jelölt mellett Trnyik Betti és Török Peti is részt vett. Részt vehettünk  a héten flashmob-on is, aminek a lényege, hogy sokan ugyanazt csinálják teljesen egyszerre. Ennek kapcsolódnia kellett a Békéscsabai Előre Klub Centenáriumához.

Csütörtökön elérkezett a nagy nap, amit már mindenki várt. Fél háromkor az iskolák diákjai átvonultak a ligetből a sportcsarnokba, hogy részt vegyenek a már megszokott „Végső összecsapáson”. Itt 9 feladatot kaptak a csapatok. Szonja kortesbeszédét Lustyik István, a Kemény Gitárklub vezetője és a Békéscsaba Ifjúságáért díj tulajdonosa, mondta. Beszéde szívből jött, szellemes, személyes és felejthetetlen volt. Természetesen megérdemelte a maximális pontszámot. Heti programban is első lett a csapat. Kifejezetten jól szerepeltünk az előre kiadott feladatban, ahol hogy egy 5 perces videóban egy beteg kisgyermek, Ale Patrícia kívánságát teljesítettük. Kampányfőnökünk, Irimiás Zoltán beszédét is a legjobbnak ítélte a zsűri. Miután a vetélkedő véget ért, a zsűri számolt, a tömeg izgatottan várakozott. A feszültséget oldandó a stábok és a résztvevők fergeteges össztáncot mutattak be. A vízműs stáb ebből is derekasan kivette a részét, a színpadon fokozták a hangulatot.
Végül az eredményhirdetés: diákpolgármester Szász Milán, diákalpolgármester Dézsi Áron, és IGEN! harmadik helyezett, azaz alpolgármester Csizmadia Szonja. Volt sírás, nevetés, gratulációk és ünneplés. Megcsinálta!

Pénteken az első három helyezett a polgármesteri hivatalban átvette a város kulcsát, kipróbálhatta a polgármesteri és alpolgármesteri székeket, valamint természetesen határozatot hoztak a tanítás eltörléséről péntek déltől.

Gratulálunk Szonjának és a stábnak! Büszkék vagyunk Rátok!

A Garabonciás napokon készült képek a képtárban (a fotókat készítette: Plenter Emese) >>>

Copyright © 2013. All Rights Reserved.