BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


GPS-szel támogatott gólyák

Még az őszi szünethez kapcsolódva - kilencedikeseinknek első alkalommal - rendeztük meg a GPS-szel támogatott tájékozódási versenyt. A vállalkozó kedvű diákok háromfős csapatokkal jelentkezhettek, végül 14 lelkes csapat nevezett. A gólyák nagy várakozással álltak a rajtvonalhoz, bár az időjárás nem kedvezett a vetélkedőnek.
A feladat „egyszerű” volt: geodéziai koordinátákkal megadott pontokat kellett felkeresni kézi GPS segítségével Békéscsaba területén. A nulladik pontot az udvaron jelöltük ki: ez a gyakorlás célját szolgálta. Itt ismerhették meg a diákok az eszköz használatát; ám erre nem mindenkinek volt szüksége, mert már korábban rutint szereztek a tájfutásban.


A további öt állomást egyedül kellett megtalálniuk, és ha ez a legoptimálisabb útvonalon sikerült, akkor körülbelül 5 km megtétele után jutottak a célba. A csapatok sorszámot húztak, amelynek alapján néhány percenként egymást követve indultak el a starttól. Az állomáshelyeken végzős földmérőink várták a versenyzőket. Bekönyvelték a szintidőket, segítettek az útközben felmerült problémák megoldásában, azután továbbindították a csapatot a következő állomás felé.

A célban a beérkezőket meleg tea várta, ami jólesett az őszi „zimankóban”. A zsűri összegezte a szintidőket, közben a versenyzők kipihenték a megtett kilométereket. Ezután következett az eredményhirdetés, majd a jutalomként elnyert édességek elfogyasztása.

A versenyről készült képek szerint a hangulat kellemes volt, a résztvevők jól érezték magukat, kicsit megismerték a tájékozódási verseny lényegét, a GPS használatát és Békéscsaba arcának néhány, eddig kevéssé ismert vonását.

Ezen a napon a részvétel volt a fontos.

Gratulálunk a csapatoknak!

A földmérők

 


Copyright © 2013. All Rights Reserved.