BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Az őszi érettségi vizsgákról

Idén a szokásoktól eltérően kétszer lehetett érettségizni iskolánkban: tavasszal és ősszel. Tavasszal a diákok jelentős része rendes és előrehozott érettségi vizsgát tett közép és emelt szinten; az őszi vizsgaidőszakban emelt szinten ismétlő, szintemelő és előrehozott, középszinten előrehozott, ismétlő, javító, kiegészítő és rendes vizsgára jelentkeztek, összesen 47-en. A vízműs diákok mellett sok más iskola diákja is vizsgázott ősszel a Deák utcában. Nekik köszönhetően több, eddig nálunk nem szereplő tantárgy is felkerült a vizsgatárgyak listájára: szlovák nyelv és irodalom, evangélikus hittan, francia nyelv, közgazdasági alapismeretek, utazás és turizmus.

Az írásbelik októberben voltak, majd november folyamán az emelt szóbelik zajlottak, a középszintű szóbelire november 30-án került sor. Iskolánk diákjai közül többen szép eredményt értek el, főleg matematika és angol nyelv tantárgyakból.

 

A legjobb teljesítményt nyújtó vizsgázók:

vízműsök:

Kispál Etelka 12. B – matematika 97%-os teljesítmény

Menkó Orsolya 12. B – matematika 97%-os teljesítmény

Omiliák Mihály 12. B – angol nyelv 88,6%-os eredmény

Czirok Bence János 12. B – angol nyelv 85%-os eredmény

Barta Norbert Dávid 12. B – angol nyelv

Pribojszki Ottó 12. A – angol írásbeli

Thury Gábor 12. D – angol szóbeli

külsősök:

Braun Barbara – francia nyelv 92%-os teljesítmény

Szalai Ádám – angol szóbeli.

A Vízműben a következő érettségi (és szakmai) vizsga májusban lesz. A jelentkezési határidő: 2013. február 15. A korábbi tapasztalatok tömör lényege: a záróvizsgákra lelkiismeretesen, alaposan fel kell készülni. Még megvan a hozzá nélkülözhetetlen idő.

Szűcs Lajos igazgatóhelyettes


Copyright © 2013. All Rights Reserved.