BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Szellemi Csűrcsavar - a Vízmű sikeres szellemi terméke

0Iskolánk hagyományai közé sorolhatjuk a különféle versenyek szervezését. Ezek közül legrégebbi a Szellemi Csűrcsavar. A több fordulóból álló levelezős játék 2000-ben indult útjára. Ennek keretében az általános iskolák felső tagozatos diákjai sokféle műveltségi területen tehették próbára tudásukat, gyűjthettek új ismereteket.

Az évek során számtalan játékos kereste a válaszokat, kezdetben még főleg könyvekben, lexikonokban. A későbbiekben egyre inkább az internetet hívták segítségül. Sok értékes díj talált gazdára a vetélkedők során és a volt játékosaink közül egyesek iskolánkban folytatták tanulmányaikat. Néhány név a teljesség igénye nélkül: Menkó Orsolya, Hadobás János, Monostori Olivér, Juhász Márk Milán, Debreczeni Attila, Gyöngyösi Gyula, Juhász Tamás Zsolt, Szilágyi Krisztina, Czesznak Lili, Faulháber Gábor, Szabó Olivér, Kiss Zoltán, Halász Tímea, Horváth Richárd, Csajbók Máté.

 

Az új tanévben a Szellemi Csűrcsavar új formában jelentkezett. A feladványok célba juttatását már nem a (jól bevált, de néha lassú) postára, hanem az internetre bíztuk. Sikerült egy érdeklődő, talpraesett játékosokból álló tábort összegyűjteni, akik aztán az elnyert díjakkal hozzájárultak saját karácsonyuk örömeihez is.

A játékosok bizonyos időközönként kérdéseket kaptak interneten, amit rövid határidővel kellett megválaszolni. Hamar kiderült, hogy a fiatalok gyorsan, ügyesen keresnek és találnak, így néhány kivételtől eltekintve fej-fej mellett haladtak.

Na de, hogy lesz így győztes? Taktikát változtattunk, és furfangosabb, beugratósabb feladatok kerültek terítékre. Már nemcsak a szöveges állományban kellett keresni, hanem a képek között is. A kevésbé figyelmes versenyzők bele is sétáltak néhány csapdába, és a mezőny széthúzódott. Azonban az első helyeken sokáig holtverseny volt. Az elsőség tisztázására párbajt szerveztünk, amit egy zenei feladvány döntött el. Erre csak az egyik versenyző adott helyes választ. A díjként kapott elektronikai és informatikai kütyük és ajándékcsomagok elnyerték versenyzőink tetszését, melyet köszönőleveleikben fejeztek ki.

A régebbi versenyek képei közül választottunk néhányat. Reméljük, hogy egykori versenyzőink közül sokan felismerik magukat, és írnak címünkre ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ). Jelentkezésüket egy tábla csokival díjazzuk.

1 2 3 4

Copyright © 2013. All Rights Reserved.