BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Péntek 14:00, akkor foci

0„Török jó passzal indítja Vándort, Vándor kapura tör… Almási keményen közbelép, ebből a helyzetből sem lett gól.” Korabeli tudósítás hangzott el a Vízmű tanárai között zajló focimeccsről, amely az 1980-as évek eleje óta töretlenül folytatódik.

A péntek délutáni kettőtől négyig tartó „tanári foci” iskolánkban több mint 30 éve vált hagyománnyá. A kezdetekben a focimeccs az emeleti tornateremben, a jelenlegi díszteremben zajlott. 1985-től az akkor felépült tornacsarnokban került lebonyolításra. A csapatok összeállítása igen egyszerű: van egy fehér és egy színes pólós csapat, lehetőleg azonos létszámban. Ha ez nem sikerül, akkor sincs csere, az egyik csapatban többen, a másikban kevesebben vannak, így mindenki folyamatosan mozoghat.

A csapatok összeállítása a helyszínen, a pillanatnyi erőviszonyok alapján történik. Igyekszünk két azonos erősségű együttest kialakítani, így lesz élvezetes a küzdelem. A meccs elméleti kezdése 14:00, de ez általában későbbre tolódik. A végét a következő sporteseményre érkezők határozzák meg, vagy a társaság általános fáradtsági szintje. Fociztunk már 16:30-ig is. A meccs a teremfoci szabályai szerint zajlik, oldalbedobás nincs, de az alapvonalon túl, kint van a labda.

A játékosok korhatár nélkül, az iskolánkban tanító vagy egykor itt tanító tanárokból kerülnek ki. Jelenlegi aktív tagok: Bogdán Tamás, Eperjesi Mihály, Gillich Zsolt, Gugyela Norbert, Krajcsó László, Novák Attila, Petrovszki Zoltán, Szűcs Lajos, Timár Tamás, Török Antal és Virág Mihály.

 

Powered by RS Web Solutions

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.