BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Tavaszi sporthírek

   01A tavaszi eredmények szállítását az úszóink kezdték meg még februárban. Nagy Norbert 100 méter gyorson 2. lett, ugyanezen a távon Farkas Tibor a 4. helyezést szerezte meg. Szabó Ádám 100 méter mellúszásban 5. helyen csapott be. Epresi Konráddal kiegészülve a 4 x 50 méteres gyors váltónk a 2. lett.
   Még szintén februárban került megrendezésre a szokásos, Sportcsarnokban tartott Városi Labdarúgó Kupa. A fiúk a csoportból első helyen tovább jutva az elődöntőben 7 méteresekkel maradtak alul az ellenféllel szemben, majd sajnos a bronzmérkőzésen is kikaptak, így a 4. helyen zárták a tornát. A csapat tagjai: Hornok Ferenc, Bedő Péter, Holecz Nándor, Koncz Péter, Engelhardt Viktor, Bódai Nándor, Szőke Krisztián, Kovács István, Kovács Dániel, Nánási Attila.
       Március 21-én közel 50 vízműs részvételével rendezték meg a Városi Mezei Futó Bajnokságot. A távot mindenki sikeresen teljesítette és ezen felül versenyzőinknek további szép eredményeket is sikerült elérniük. Orvos Tímea egy egyéni 2. helyet, az V. korcsoportos fiú csapatunk a 3. helyet, míg a VI. korcsoportos fiú csapatunk a 2. helyet szerezte meg.
Az V. korosztályos fiú csapat tagjai: Diószegi Dávid, Brezowski Péter, Braun Gergő, Horváth Milán, Lipcsei Imre.
A VI. korosztályos fiú csapat tagjai: Botos Zsolt, Farkas Tibor, Dóró Gábor, Petrás István, Kis Ferenc.
   Két héttel a városi verseny után a mezei futás megyei kiírása következett. Diószegi Dávid egyéniben 3. helyen zárta a versenyt, a VI. korcsoportos fiúknak egy csere után (Petrás István helyett Juhász Márk futott) sikerült megismételni a városi versenyen elért 2. helyezést.
   Kosaras lányaink a tavaszi szezonban egyszer győztek, egyszer kikaptak; a csoportküzdelmeket az 1. helyen fejezték be. Az elődöntőben a Békszi - Zwack csapatát legyűrték, viszont a döntőben egy álmos kezdés következtében kikaptak a Széchenyi csapatától, így a 2. helyen zárták a városi bajnokságot. A csapat tagjai: Bódai Nikoletta, Gunda Zsuzsanna, Vetési Ágnes, Zvara Evelin, Szekeres Barbara, Krizsán Tünde.
   A városi foci bajnokság tavaszi fordulójának első mérkőzését megnyertük a Kós Károly csapat ellen 7-0-ra, viszont másnap szoros meccsen 4-3 arányban alul maradtunk a József Attila kollégium csapatával szemben. A tavaszi 3. fordulót viszont ismét sikeresen vették a fiúk, a Deák Kollégium csapatát verték 3-0 arányban. Ennek a sikernek köszönhetően nyertek a csoportjukban, így kedvező pozícióból várhatják a negyeddöntőt. A csapat tagjai: Tyukodi Márk, Kovács Attila, Sándor József, Farkas Tibor, Szilágyi Viktor, Farkas Márk, Gedó Lóránt, Kántor Máté, Morár Zsolt.
   Laurincz Zoltán szokásához híven könnyen vette a Megyei Kick-box Diákolimpiát. A junior 63 kg-os súlycsoportban, pointfighting kategóriában 1. helyen végzett, így készülhet a május 25-én megrendezésre kerülő országos döntőre.
   Amint azt már korábban hírül adtuk, Lovas Mónika szép sikereket ért el egy nemzetközi versenyen. Mónika egyesületi színekben szerepelt és több érmet is nyert. Április közepén Prágában rendezték meg az Ifi-junior Erőemelő Európa-Bajnokságot. A mi lányunk felhúzásban a 4., guggolásban a 3. és fekvenyomásban az 1. helyen végzett. Mindez azt eredményezte, hogy összetettben a dobogó 3. fokára álhatott fel. A Mónikával készült portrébeszéletést a két hét múlva megjelenő Vizes Lepedőben adjuk közre.

Gratulálunk az elért szép eredményekhez!

 0203040506

Copyright © 2013. All Rights Reserved.