BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Befejeződtek az érettségi és a szakmai vizsgák

DSC 0174 2Na, jól levizsgáztunk!.......

Akarom mondani: igen jó eredménnyel vizsgázott az osztályom, a 14. B a magasépítő technikus szakmai vizsgán. A jelenlegi modul rendszerű szakmai vizsga különböző vizsgarészei (írásbelik, gyakorlati vizsgák) már egy hónapja tartanak, elég sok izgalmat okozva a vizsgázóknak (és vizsgáztatóknak). A számonkérés befejezéseként június 17-én került sor a szóbeli vizsgákra. Talán ez a legizgalmasabb szakasz, hiszen itt a legközvetlenebb a kapcsolat a vizsgázó és a vizsgabizottság között, és ennek a napnak a végén derül fény az elért eredményre is. Nos, az osztályomnál az eredményekre igazán nem lehet panasz, mindenki sikeres vizsgát tett: 24 vizsgázó közül tizennyolcan jeles, és hatan jó eredménnyel zárták a vizsgát, és kaptak magasépítő technikusi bizonyítványt. Erre mondja a (volt) osztályfőnök: soha rosszabbat!

Az idén a technikusi oklevéllel együtt kapták meg a jutalmat azok a diákok is, akik a tanév folyamán kiemelkedő munkát végeztek. Sokan voltak, akik könyvjutalmat, pénzjutalmat, vagy pólót kaptak. Közülük is kiemelkedve, az idén Zsibrita Dávid kapta meg a Vásárhelyi Pál Emlékérmet.

Természetesen egy ilyen vizsgasorozat folyamán kijut a jóból és a rosszból is egyaránt, vannak sikeres és kevésbé sikeres momentumok is. A vizsga hevében gyakran hangzanak el átgondolatlan, sokszor mulatságos mondatok, amit a vizsgázó talán észre sem vesz, de mi tanárok szívesen jegyezzük fel az „aranyköpések” közé.

Hadd adjak közzé néhányat az idei és az elmúlt évek gyöngyszemei közül:

Vizsgáztató:      - és hogy kerül fel a cementsilóba a cement?

Vizsgázó:          - (bizonytalanul, kérdő hangsúllyal) talán lifttel???

Vizsgázó:          - Az elektromos berendezések alkalmazása során az érintésvédelem veszélye állhat fenn.

 

A következő esetben a feladat egy adag beton megkeverése és vizsgálata volt, ahol nagyon fontos a bekevert víz mennyisége. Ilyenkor mindig figyelembe kell venni az adalékanyag nedvességtartalmát is.

A gyakorlati oktató segítőkészen odaszól a feladatot megkapó vizsgázóhoz: - ….tudod, hogy esik az eső!

- Persze! De nem baj, van esőkabátom.

Hallottunk még betonacélkeverő telepről, húzott gerendáról és kecskeláb hengerről is. És van, aki a frissbeton vizsgálatát Schmidt-kalapáccsal végezné el.

Ezek a kis szösszenetek is bizonyítják, hogy nem könnyű dolog gondtalan diákból, felelősségteljes szakemberré válni.

Márpedig én alig várom, hogy most végzett technikus kollégák közül minél többel találkozhassak az építési munkahelyeken, vagy éppen az építéshatóságoknál.

Ezúton is mindenkinek gratulálok, és viszontlátásra!

 DSC 0158 DSC 0159 DSC 0157

DSC 0202 DSC 0203 DSC 0204 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.