BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Ott voltunk: Pályaválasztási vásár Békéscsabán

 

Szeptember 10-én és 11-én Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban rendezték meg az idei pályaválasztási vásárt.

A célközönséget a továbbtanulni szándékozó általános iskolai és a középiskolai diákok alkották. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte. A vásáron bemutatkozott 30 középfokú és 8 felsőfokú intézmény, köztük a mi iskolánk is. A Vízmű standja az általános iskolát befejezők részére nyújtott tájékoztatást, reményeink szerint segítette őket a pályaválasztásban.

Az intézményünk iránt érdeklődők kipróbálhatták az oktatást segítő korszerű műszereket, így mikroszkóppal kőzeteket vizsgálhattak, számítógéppel épületeket tervezhettek, de megtekinthették a földmérésnél használt Leica mérőállomás működését is.

A pavilonunk környékén tevékenykedő vízműs diákok iskolaújságunk, a Vizes Lepedő októberi számával kedveskedtek a kíváncsi nyolcadikosoknak. Ebből a havi híreken kívül hasznos tájékoztatót is kaphattak a Vásárhelyi Pál Szakközépiskolába történő bejutás feltételeiről.

A színes forgatagban sok látványossággal találkoztak a vendégek. Láthatóan sok pályaválasztóban sikerült felkelteni az iskolánk iráni érdeklődést is.

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.