BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Szalagavató

01A Városi Sportcsarnok nézőtere zsúfolásig megtelt pénteken. Tanárok, szülők, ismerősök várták izgalommal, hogy a végzősök megkapják a jól megérdemelt szalagot. Három és fél év küzdelmes munkája áll e szalag mögött, és egyben e kis kitűző előrevetíti azt is, hogy a legnagyobb megmérettetés, az érettségi most következik.
A tizenegyedikesek búcsúzója és igazgató úr versbe foglalt szavai szívet melengetően szóltak a tizenkettedikesekhez. A költemény sorai visszaidézték az elmúlt esztendők szép élményeit, és a jövőbe pillantva már az iskolájukra szeretettel visszagondoló öregdiákokként említették az ünnepelt tanulókat. A végzősök nevében Virág Enikő és Szűcs Gábor mondott ünnepi beszédet. Nem hétköznapi módon, az ABC betűit sorba véve, egy-egy állítással jellemezték önmagukat és a vízműs éveket. Minden osztályfőnök arcáról derű és büszkeség sugárzott, mikor feltűzték diákjaiknak a szalagot.
A meghitt pillanatok után az osztálytáncok szórakoztatták a közönséget. Mindegyik osztály a saját egyéniségéhez illő produkciót választott. A 12. A bajor sörtáncot adott elő. A dallamos zene és a zöld nadrág mindenki arcára mosolyt csalt. Krupa Árpád tanár úr diákjai között örömmel ropta a táncot. A 12. B produkciója sem volt hétköznapi. A lányok (négy rendőrnő) szigorú „hadrendbe” állították a fiúkat, miközben jobbnál jobb zenék szóltak. A 12. D műsora igen változatos volt. Négy csapat volt, négyféle öltözetben. A ruházat is persze a táncuk stílusára utalt. Öröm volt nézni, ahogy a fiúk a vállukon hozták a lányokat, mint az igazi királynőket. A színek játéka jellemezte a 12. E produkcióját. A fekete és a fehér „palástok” lobogása különleges élményt nyújtott.
A műsort keringő zárta. A gyönyörű ruhába öltözött párok először angol, majd bécsi keringőt táncoltak. Olyan fantasztikus volt az élmény, hogy a közönség még biztosan többször is megnézte volna.
Elismerés illet meg mindenkit, aki e színvonalas rendezvényen szerepelt, és a lebonyolításban segített. Nagyon sok sikert kívánok minden tizenkettedikesnek az érettségihez!
A szalagavató ünnepség képei a KÉPTÁR-ban tekinthetők meg.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.