BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Vízre szállt a Vízmű

DRAGON - 00A békési Százlábú Egyesület által szervezett sárkányhajó-versenyre invitált minket Novák Attila tanár úr néhány nappal ezelőtt. Nem volt probléma a vízműsök lelkesedésével, hiszen a kilencedikesektől egészen a tizenegyedikesekig sok bátor diák jelentkezett.

 

 

Május 24-én szombaton reggel a kikötőbe érkező első csapat természetesen a Vízműé volt. Húsz fiatal készülődött, közülük azonban nem sokan értettek a vízi sportokhoz, és még lapátot se fogtak életükben. Ez nem állhatott ám a versenyzés útjába. A tanár úr közös bemelegítésre invitált minket, hogy a csapattagok minél jobban összeszokjanak. A parton először elméleti oktatást tartott, majd szárazföldi evezéssel folytattuk. Ő volt a csapatkapitány és egyben a dobosunk is.


Mikor szólítottak minket, nagy lelkesedéssel elfoglaltuk helyünket a sárkányhajónkban, melyben egy kormányos várt minket. Egyszerre két hajó volt vízen. Közel 150 méteren keresztül versenyzett fej fej mellett a két csapat. Legnagyobb ellenségünk azonban nem a másik együttes volt, hanem az idő.


Két futamon kellett részt venni egy-egy időeredménnyel, a végén pedig ezek az idők összeadódtak. Első futamunk során a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. Az volt a cél, hogy mindenki megszokja a hajót, a vizet, a lapátot, az ütéseket. A második futamot már mindenki tapasztalatokkal gazdagodva kezdte. Szerencsére meg is nyertük, ezzel az összesítésben a második helyen végeztünk.


A sikeres verseny után mindenki úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeretne részt venni máskor is ilyen rendezvényen. Jövőre a győzelem a cél. Gratulálok mindenkinek!

 

 

DRAGON - 01 DRAGON - 02 DRAGON - 03

DRAGON - 04 DRAGON - 05 DRAGON - 07

 DRAGON - 08 DRAGON - 10 DRAGON - 11

DRAGON - 06 DRAGON - 12

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.