BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


60-éves érettségi találkozó

1A Vízmű veteránjai gyülekeztek szombaton délelőtt a Deák utcában. Az 1950-ben indult iskola alapító évfolyamának tagjai adtak randevút egymásnak abból az alkalomból, hogy idén ünneplik végzésük hatvanadik évfordulóját.
A program bevezetéseként Tóth Sándor szervező tartott tájékoztatót, majd Török Árpád igazgató köszöntötte az ünnepelteket. Beszédében kiemelte a sok sikeres életutat és azt a ragaszkodást, hűséget, mellyel az alapítók mind a mai napig erősen kötődnek a Vízműhöz, segítik az intézményt, jó példát mutatnak a mai vízműsöknek.
Ezután a vendégek megkoszorúzták a névadó, Vásárhelyi Pál szobrát és az irodai folyosón elhelyezett emléktáblát. Az alma materben tett látogatás zárásaként elkészültek a hivatalos fényképek. Az ünnepeltek ezután a Munkácsy Mihály Múzeumba vonultak át, ahol az 1986-ban elhunyt évfolyamtársuk, Gaburek Károly festőművész képeiből összeállított kiállítást tekintették meg.
A találkozó ebéddel zárult, az öregdiákok a Fiume étteremben fehér asztal mellett idézték vissza diákéveiket, az ötvenes éveket.
 
 23456789

Copyright © 2013. All Rights Reserved.