Már hagyomány: Szeptemberfeszt a vízműben; szakmai nap

sznap 0A Szeptemberfeszt keretében immár hagyományszerűen szakmai napot szerveztünk a Vízműben. Erre az idén szeptember 30-án került sor. Két helyszínen 8 előadást hallgathattak meg a diákok a különböző szakokhoz kapcsolódó témákban. A vízügyi szakon tanulóknak Hankó András tanár úr az automatizálásról, Nagy Ferenc szennyvízágazat-vezető a szennyvízberuházásról, Rung Attila tanár úr pedig a vízellátás történetéről tartott színvonalas előadást. A programra az előadók az Alföldvíz Zrt-től érkeztek.

 

Érdekesség, hogy a negyedik előadást a Vízmű 2008-ban érettségizett egykori diákja, Luczó Ádám tartotta, aki az árvízvédelembe ásta bele magát az iskola befejezése után, így előadása is ehhez kapcsolódott. Ő a vízkárelhárítási feladatok közül a jeges árvizek sajátosságaival egészítette ki az iskolában tanultakat.

Az iskola dísztermében iskolánk két tanára, Veress Zsolt és Novák Attila tanár úr „szórakoztatta” az iskolaközösséget. Színvonalas előadást hallhattak a diákok a geológia atyjától a fogarasi havasokban tett túrájáról, a „vizuálpedagógiai közmunkás” pedig a kortárs művészetet hozta közelebb diákjaihoz. A két „hazai” előadó mellett a „nemvizesek” is tájékozódhattak a szennyvízberuházásról, annak „nemvizes” vonatkozásairól, valamint szintén inkább építészeti szempontból betekintést nyerhettek a vízellátás történetébe.

Ezzel programmal párhuzamosan az alsóbb évesek az egyes szakok műszerbemutatóin vehettek részt, ahol megismerkedhettek a végzős osztályok tanulóinak segítségével a digitális távmérővel, hőkamerával, az építész tervező programokkal, lézeres csatornafektető berendezéssel és egyéb más, a képzés során megismert szakmai eszközökkel.

Reméljük, hogy diákjaink az idei szakmai napon is gazdagodtak azzal a többletismerettel, melyek a hétköznapi órákon nem mindig kapnak ilyen kiemelt figyelmet.

 

sznap 11 sznap 12

sznap 13 sznap 14