BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Novemberi nyílt nap, elismerő vélemények, elégedett vendégek

01Csütörtökön harmadik alkalommal várták a Vízműre kíváncsi pályaválasztókat és szüleiket a Deák utcába. A korábbi gyakorlatnak megfelelően ezúttal már nem alkottak nagy tömeget a vendégek, számuk mégis jelentős volt. Ezúttal a közelben lakók voltak többségben, így a békéscsabaiak és a gyulaiak alkottak nagyobb csoportokat, de a szomszédos megyékből, sőt külföldről is érkeztek látogatók.

Bevezetőjében Török Árpád igazgató ismertette a Vízmű által kínált képzéseket, a páratlan nyelvtanulási és továbbtanulást segítő projekteket. Elmondta, hogy ezek igen népszerűek és eredményesek; nem véletlen, hogy folyamatosan igen sok jelentkezőt vonzanak. A felvettek átlaga az elmúlt évben 4,52 volt, és az iskola ma azon ritka intézmények egyike, ahová továbbra is csak a legjobbakat veszik fel.

Az ezt követő iskolabemutatón a látogatók megismerkedhettek az iskola jellegzetességeivel, találkozhattak erősségeivel: a korszerű mérőeszközök egész sorával, az intézmény új, őszi beszerzéseivel. A sétát követően többen nyilatkoztak elismeréssel a látottakról.

A rendezvény végén az igazgató konkrét kérdésekre válaszolt. Legtöbben a jelentkezés részleteire és a bejutás esélyeire voltak kíváncsiak. Kérdésre az intézményvezető elmondta, hogy a Vízmű azon ritka intézmények egyike, ahol áprilisban minden hely elkel. Az iskola szakjainak ponthatárai különbözőek, ezért - a biztos bejutáshoz - célszerű közülük többet is megjelölni. A kevesebb ponttal jelentkezőknek pedig azt ajánlotta, hogy bátran jelöljék meg első helyen a Vásárhelyi Pál Szakközépiskolát, mert egyrészt a felvételi ponthatár - elsősorban demográfiai okok miatt - jelentős mértékben ingadozik, másrészt - minden lehetséges esetre számítva - adják be jelentkezésüket más középiskolákba is, hiszen egyébként sok hely van. Így biztosított minden jelentkező továbbtanulása. Örömét és reményét fejezte ki, hogy várhatóan tovább gyarapszik a Vízmű külföldi tanulóinak névsora.

A következő iskolabemutató 2012. december 8-án 9 órától lesz a Vízműben.

fish

Pillanatképek a nyílt napról >>>

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.