BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműs karácsony 2012

0A téli szünet előtti utolsó nap az iskolában. Mennyi is? Mindössze három nap van hátra karácsonyig. Szinte érezhető, hogy már mindenki lélekben valahol máshol jár. A létszám sem az igazi, sokan hiányoznak ma ilyen-olyan indokkal.

A rövidített órák alatt karácsonyi zene és filmek hangjai szűrődnek ki a folyosóra. Nagyon jó érzés ránézni az aulában álló karácsonyfára, mert apró égőivel, fehérlő üdvözlő kártyáival igazi fényt hoz ebbe a szürke félhomályba, ami már napok óta körülvesz bennünket. Bevallom, kedvenc időtöltéseim közé tartozik a jókívánságokat böngészni, de sokan így vannak ezzel tanárok, diákok egyaránt.

 

Már csak pár óra és mehetünk haza, folytatni vagy elkezdeni az ünnepi készülődést. De addig még valami hátra van: a már-már hagyománnyá vált Mikulás-totó, a karácsonyi kincskeresés és a koncert. Hol lakik a Mikulás, kinek az emlékére történik az ajándékozás december 6-án? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel találkozhattak azok, akik kitöltötték a totót. Jutalmuk szaloncukor volt. A kincskeresők különféle, falakon és korlátokon elhelyezett utasításokat követve végül ismét eljuthattak az aulába, ahol szintén szaloncukrot kaptak.

A Fél 10 nevű zenekarra kicsit tovább is vártunk, mint fél tíz, de megérte. Leel-Őssy Dani és Csete Márk csapata színvonalas koncerttel ajándékozta meg a vízműsök lelkes közönségét. Köszönjük nekik! Köszönet illeti továbbá a vízműs karácsony minden közreműködőjét, a szervezőket, a műsorvezetőt és a Mikulást.

A végén szép karácsonyt kívántunk egymásnak. Hiszem, hogy a kívánság mindenkinek teljesült, mint hogy a következő is teljesülni fog:

                  BOLDOG ÚJ ÉVET!

                  Olasz Zsuzsanna

                  Fotók: Plenter Emese, Somogyi Zsolt

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.