BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Érettségi találkozók

Ha szeptember, akkor iskola, de nem csak… Az ősz kopogtatásával kezdetét veszi a Vízműben az a színes időszak, melyet joggal nevezhetnénk az érettségi találkozók évszakának is. Ilyenkor nincs hétvége, amely az öregvízműsök valamely csoportjának rendezvénye nélkül múlna el. Van olyan szombat is, amikor egyszerre akár tíz osztály is összegyűl az örömteli viszontlátás céljával.

Ebben az évben - rendhagyó módon - a nyárra is jutott a találkozókból. Kedvcsinálóként beszámolunk Sipiczky Frigyes tanár úr 1968-as 4. B osztályának összejöveteléről, ahonnan képeket is kaptunk. Így 45 év után is örömmel és nagy számban jelentek meg az osztály tagjai a Vízmű épületében. A boldog ölelkezéseket követően rendhagyó osztályfőnöki órára gyülekeztek a régi teremben. A névsorolvasás után - a régi foglalkozások hangulatában - az érett diákok áhítattal hallgatták Sipiczky tanár úr színes előadását, bölcs gondolatait tudásról, szakmáról, történelemről, emberségről. A régi derűvel csattant fel a kacagás a tanár úr megszokott, fanyar humorával fűszerezett fordulatokon.


A rendezvény végén a résztvevők a jövőbe tekintve nyugtázták: a következő már az ötvenedik lesz. Az alma mater visszavárja egykori diákjait, és ők jönnek is. A naptár hétvégi rovatai folyamatosan telnek meg az újabb és újabb jelentkezésekkel. Kedves 68-asok! Benneteket is visszavárunk.

 


 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.