BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Az elsárgult könyv - egy napló

00 1983 4.BMégpedig ez egy osztálynapló, mely a napi munkáját még 1983-ban befejezte, és nyugdíjba vonult. Vele ellentétben azok, akiknek titkait őrzi, ebben az évben kezdték meg felnőtt életüket - ők az 1983-ban végzett 4. B osztály tanulói. Sok kedves emléket őrzök a velük együtt töltött három év több száz tanórájáról.

 

Az elmúlt 30 évben nem nagyon találkozgattak, de most Kossuth Tamás, a legendás Jimmy nekirugaszkodott, és megszervezte az esedékes érettségi találkozót. Meghívtak, elmentem. Jó volt őket ismét látni, meghallgatni a sok szép történetet az elválást követő évtizedekből. A legszebb mégis az volt, hogy a rakoncátlan, pajkos fiatalokból valóban érett, felelősségtudatos felnőttek lettek, akik ma már az élet dolgairól javarészt azt gondolják, amit egykori tanáraik, köztük én is.

Az osztály szeretettel emlékezett meg a 2008-ban elhunyt Felföldi Éva osztályfőnökről. Az iskolai programot követően, az esős estében kilátogattak a temetőbe, és a tanárnő sírján elhelyezték az emlékezés és a hála virágait.

Az ünnep a fehér asztal mellett fejeződött be, ahol a finom vacsora árnyékában az öregvízműsök visszaidézték a hetvenes-nyolcvanas évek legszebb pillanatait.

 

Kedves Barátaim! További eredményeket, sikereket, boldogságot!

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.