BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Sisakok a napsütésben

12014. szeptember 24-én -- egy szép őszi napsütéses napon -- Gecsei Lajos tanár úr vezetésével megtekintettük a Csabát-Jaminát összekötő Orosházi úti felüljáró építési munkálatait.

Nyolcan vettünk részt ezen a tanulmányi kiránduláson: a 12. A osztályból Andrej Martin, Bana Zoltán, Berg Viktor és Kovács Patrik, valamint négy tanuló a 2/14. A-ból. A munkavédelemi előírásokat betartva szemléltük végig a munkálatokat. Biztonságunk érdekében felvettük a sisakot és a láthatósági mellényt; ezután kezdődhetett a látogatás.

 Az építésvezető, Rozsnyai István úr körbevezetett minket, közben elmondta és bemutatta a munka menetelét. A felüljárót Jamina felé áttolásos módszerrel készítik. A felszerkezetet a híd két végét monolit vasbetonból, közepét pedig acélszerkezettel alakítják ki. Mindkét oldalról megfigyelhettük a munkálatokat. Felmentünk a festőállványon keresztül az építési helyszínre is, ahonnan kiválóan ráláthattunk a felüljáró egyes részeire. Képzeletben megjelent előttünk a két városrészt összekötő impozáns felüljáró képe.

Örülünk, hogy tantárgyi ismereteink fontos részleteit gyakorlatban is megtapasztalhattuk.

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.