BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Jutalomút Csehországba

0DSC0001016Korábban már beszámoltunk róla, hogy Kiglics Márton (12. B) megépítette a Vízmű 1:100-as makettjét. Alkotásával a 19. Országos Makettkiállításon és Versenyen ifjúsági egyéni kategóriában bronzérmet nyert. Különdíjként megkapta a Makettinfó serlegét és a GoForGo utazási iroda ajándékát. Ők egy külföldi jutalomutat ajánlottak fel, amire néhány hete egy hétvégén került sor.

 

A hosszú buszozást --- Budapest-Győr-Bratislava(Szlovákia )-Brno(Csehország ) -- természetesen többször is városnézéssel szakították meg. Brnoban Marci szakmai szemmel gyönyörködött a Szent Mihály templom szépségében.

 

A csoport szállása Hradec Králové-ban volt. Szerencséjükre éppen azon a hétvégén ünnepelték a városalapítás évfordulóját számos programmal, tűzijátékkal. Másnap busszal ellátogattak a Prága melletti Kbely-be, ahol egy repülőmúzeumot néztek meg. Ez igazi ínyenceknek való kiállítás volt: az első világháborútól egészen napjainkig gyártott vasmadarakat tekinthették meg. (Google: Kbely repülőmúzeum)

 

A kirándulás legjobban várt helyszíne a CIAF, Hradec katonai repülőtere volt. Egy hangár tetejéről szemlélhették a kifutópályát teljes hosszában. Csodálatos képeket készített Marci a repülőnapi bemutatón:  

   

    hatos PC-9 kötelék
    ötös Albatros kötelék
    Red Bull kötelékek


A nyitóképen egy L-39 Albatros látható.

 

Ez a program különösen nagy élmény volt Marci számára, hiszen őt elsősorban a repülőgépek érdeklik. A Vízmű makettje egy kitérő, egy érdekes kaland volt, amivel igyekezett hozzájárulni az iskola hírnevének öregbítéséhez. Makettjével már az MTV1 élő adásában is szerepelt.

 

Mostanában azonban kevés ideje van a hobbijának hódolni. Fontosabb céljai: megtartani az eddigi jó tanulmányi eredményét, sikeresen leérettségizni és nyelvvizsga-bizonyítványt szerezni. Délutánonként különórákon készül az érettségire német nyelvből, építészeti ismeretekből és emelt szinten fizikából. Okos időbeosztással, szorgalommal és az eddig megszerzett tudásával biztosan sikerül minden területen helytállnia.

 

Lazításként néha kicsit biciklizik, zenét hallgat, fotózik -- szóval igyekszik a fiatalok életét élni.

 

 

DSC00619 DSC00624 DSC00635 DSC00948

DSC00980 DSC01157 DSC01160

Copyright © 2013. All Rights Reserved.