BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Bronzérem a kosárban

2A múlt héten rendezték meg a Békés Megyei Középiskolás Kosárlabda Döntőt, ahol természetesen a vízműs diákok is képviselték magukat.

Ide azonban el is kellett jutni. Ez azt jelenti, hogy az ezt megelőző megyei elődöntőn a jónál jobban helyt kellett állni. Ott ugyan az első hajrában egy nagyon izgalmas, csak a hosszabbításban eldőlő mérkőzéssel kezdtünk, de végül sikerült két vállra fektetni a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium csapatát.

A második meccsen a Békés csapata már nagy falatnak bizonyult, de ennek ellenére megszereztük a két továbbjutó hely egyikét.

  

A végső nagy megmérettetésre négy csapat került be: a Békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium, a Békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és nagy örömünkre, a Vízmű. 

Az elődöntőt az Evangélikussal játszottuk. Itt sok babér nem termett számunkra, az ellenfél csapata tele volt igazolt kosarasokkal, jobb és pontosabb játékkal legyőztek bennünket. De a bronzéremért játszhattunk, így a számunkra fontos mérkőzés ezután következett. A PSG csapatát kellett megvernünk. Az örök nagy ellenfelet, akikkel tavaly és tavalyelőtt is összecsaptunk, és az idén is kemény diónak bizonyultak. De, mint eddig mindig, most is sikerült azt feltörnünk. Végig koncentráltan, pontosan, okosan játszva 59-53-ra nyertünk, így megszereztük a 3. helyezést.

A bronzérmes Vízmű csapat tagjai: Druga Richárd, Csomós Tamás, Sáfián Levente, Lipták László, Kovács László, Miklós Szabolcs, Lipcsei Imre, Kovács Patrik, Tóth Imre. Gratulálunk a fiúknak a szép eredményhez!

A történethez még hozzátartozik, hogy a tornát végül az Evangélikus játékosai nyerték, miután a döntőben 2 ponttal jobbnak bizonyultak a Szegedi Kis István csapatánál.

Sok sikert kívánunk nekik az országos döntőre!

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.