BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Szemezgetés az elmúlt 6 év során itt publikált cikkeinkből

012008 nyarán készült el az új dinamikus* weboldalunk, amely a régi statikus* megoldást váltotta. Azóta igen sok cikk született, szám szerint a mai napig 892 db szerepel az iskola a honlapján. Az első írás megjelenése óta eltelt 2362 nap alatt ez elég szép számnak mondható, úgy is mondhatnám, hogy nem telt el úgy 3 nap (~2,65), hogy nem jelent volna meg valami új hír, érdekesség, beleértve a szüneteket és hétvégéket is.

Mindez sokak munkájának eredménye, köszönet érte mindazoknak akik megírták, fotózták, lektorálták, megszerkesztették, feltöltötték.

 

A sok írás között találunk híradásokat a jobbnál-jobb eredményekről a sport, tanulás, versenyek világából, rendezvényekről a gólyabáloktól a ballagásokig, hobbikról. Közös jellemzőjük, hogy többnyire kötődnek az iskolához, vízműsökhöz. Kivételek persze mindig vannak…
Egy kicsit visszanézve az eltelt több mint hat évre, úgy döntöttem, szemezgetek egy kicsit a megjelent cikkekből, a teljesség igénye nélkül.

Sikereink tanulmányi, közéleti és sportversenyeken, egy-két kiemelkedő eredmény a diákjainktól:
Vízműs a megye legjobb helyesírója
A vízműs geológusok országos sikere
Lovas Mónika Európa-bajnok
Bronzérem Riminiből
Török Péter, a diákpolgármester


Exvízműsök
Néha nem csak a jelen, hanem a múlt vízműseiről is sikerül többet megtudnunk:
Kaluzsa Csaba a Lufthansa munkatársa
A Vízműtől Irakig
Bőrök, húrok, súlyok – egy vízműs erősember
Földmérőnk már munkában…

 

Tanárokról
Érdekes írások születtek az új tanárokról is, ezek talán a fiatalabbaknak jelenthetnek újdonságot:
Tóth Krisztián, Tímár Tamás, Szenti Alexandra, Gecsei Lajos, Schnider György, Tokai Ágnes

 

Érdekességek
Játékinvázió a könyvtárban

És a „kedvencem”: a terv, amely két és fél évvel a cikk megírása után is ugyanott tart: Gyűjtsünk napenergiát sörösdobozzal! No, majd talán idén… :-)


Előttünk a megújulás
Mivel a használt szoftver (CMS – Content Managment System) már elavult, ezért előttünk áll ismét egy nagy munka, hogy a keletkezett sok anyagot átvezessük egy újabb verzióra. Laikusok számára talán egy érthetőbb példával is szolgálhatok: olyan ez, mintha a régi Windows XP-s gépünket lecserélnénk egy új, Windows 8-cal működőre, de szeretnénk, hogy minden adatunk megmaradjon, és minden programunk ugyanúgy működjön, mint eddig. Elárulom, nem lesz egyszerű…


*statikus weboldalak: ahol nincs szükség a tartalom (szövegek, képek) sűrű változtatására, így az egyes oldalak külön-külön fájlokban tárolódnak, azokat kell módosítani, ha szükséges
*dinamikus weboldal: ha sűrűn változik az oldal tartalma, akkor nem szerencsés fájlokban tárolni a megjelenítendő adatokat, célszerűbb, ha a háttérben, egy adatbázisban történik azok rögzítése. Ebben az esetben könnyen megoldható, hogy a weboldal egyes funkcióit elválasszuk egymástól. Más végzi például az iskolai honlap megjelenésének beállításait, és megint mások a cikkek feltöltését.

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.