BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Zajlanak a szakmai versenyek

1Az idei tanévben is több szakmai tanulmányi verseny került és kerül megrendezésre. Végzős tanulóink, mint minden évben, az idén is részt vesznek ezeken a megmérettetéseken mind a vizsgák vagy vizsgarészek alóli felmentések reményében, mind pedig azért, hogy előre lássák a saját tudásszintjüket a május-júniusi szakmai vizsgák előtt.

December közepén és január elején házi versenyeket szerveztünk, a legjobb eredményeket elérőket beneveztük az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek (OSZTV) fordulóira.

 

A magasépítő technikus tanulóknak január 8-án megkezdődött az elődöntő, mely a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében került lebonyolításra. A részt vett 15 tanuló közül Fülöp Béla, 14.B osztályos tanuló továbbjutott a döntő előtti válogatóba (középdöntő), amely március elején Dunaújvárosban kerül megrendezésre. Itt gyakorlati és szóbeli tudásról kell számot adnia a tanulónak a döntőbe kerülésért. A kétnapos döntő április végén lesz a Szakmasztár rendezvényen Budapesten, a Hungexpo területén.

A földmérőknek is megkezdődtek a versenyek, ők már túl vannak a X. Mikoviny Sámuel térinformatikai emlékverseny 1. fordulóján. Az áprilisi döntőhöz elegendő 61 %-os szintet Kiss Dániel, Leel-Őssy Dániel, Szűcs Ádám és Ugrai József 14. Df osztályos tanulók teljesítették, ők utaznak Székesfehérvárra. Ezen szak OSZTV fordulói márciustól kezdődnek.

A vízügyi technikusok közül 6 tanuló február elején szintén részt vett a Nemzeti Agrárkamara (NAK) által szervezett vízügyi OSZTV elődöntőjén. Ezzel kapcsolatban is már jó eredményekről tudok beszámolni: Domokos Nándor és Kóra Attila 14. E osztályos tanulók a döntőbe jutottak, melyet április közepén Baján fognak megrendezni.

Az útépítő technikusok még csak a házi versenyen vannak túl, innen 8 tanulót neveztünk a Budapesten megrendezésre kerülő elődöntőre.

Végül meg kell említenem a SZÉTV (Szakmai érettségi tárgyak versenyét) is, ahová építészeti és építési ismeretek tantárgyból 18 tanuló jelentkezett a 12. B osztályból. A tavalyi évhez hasonlóan az I. forduló idén is interaktív feladatsor lesz, melyet a tanulók iskolánkban fognak teljesíteni. A Szolnokon megrendezésre kerülő döntőre az első 30 tanulót hívják be az országból. Ennek a versenynek is nagy tétje van, a döntőbe jutott tanulók 20-40-80 pontot szerezhetnek a felvételihez.

Az előttünk álló versenyekre jó felkészülést, sikeres eredményeket kívánok!

 2345

Copyright © 2013. All Rights Reserved.