BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Megbirkózik mindennel…

1Ezerarcúság, ezzel a szóval lehet illetni a Vízmű diákságát. Nehéz lenne felsorolni, hogy milyen sok területen tehetségesek a vízműsök. A félév elmúltával kezdjük jobban megismerni a kilencedikeseket is. Egy geológia iránt elhivatott fiúval, Borák Péter 9. D osztályos tanulóval beszélgettem nem kis energiát igénylő hobbijáról.

-Peti, mióta birkózol? Miért pont ezt a sportágat választottad?

-Mindenképpen sportolni szerettem volna valamit. Nyolc évvel ezelőtt jelenlegi edzőm, Deme János bemutatót tartott Nagyszénáson. A küzdelem láttán azonnal eldöntöttem, hogy én is birkózó leszek. Azóta töretlenül edzek.

-Részt vettél már versenyen?

-Igen, szerencsére már többször is. Háromszor lettem győztes az országos bajnokságon és ugyanennyiszer győztem a diákolimpián is. Nagyon megtisztelő volt a számomra, hogy októberben meghívtak Tatára, az olimpiai edzőtáborba.

-Más is sportol nálatok a családban?

-Igen, két testvérem is van, mind a ketten sportolnak. A bátyám, Borák János, aki szintén vízműs, kézilabdázik. A felnőtteknél ő a háló védője a nagyszénási csapatban.  A húgom, Anna is birkózik. Nagyon büszke vagyok rá, hiszen tavaly a diákolimpián bronzérmes lett. Fiúkkal szokott mérkőzni a versenyeken, általában az ellenfelek sírva szoktak lejönni a szőnyegről.

-Mit szeretsz még csinálni a szabadidődben?

-A valós mozgás mellett az agyamat is szeretem tornáztatni, ehhez kiváló eszköz a Rubik-kocka.

-Milyen távlati céljaid vannak?

-Nagyon fontos, hogy jól tanuljak, hiszen szeretnék tovább tanulni egyetemen, geológia szakon. Emellett szeretnék további szép eredményeket elérni a sportban is.

-Mindezekhez kívánok neked nagyon sok sikert és kitartást!

 

234

Copyright © 2013. All Rights Reserved.