BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Biztonságosan közlekednek diákjaink

1 Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2015-ben is meghirdette a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát.

A verseny céljai közt szerepelt többek között a középiskolás tanulók helyes közlekedésre nevelése, közlekedési ismereteinek bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése.

A felmenő rendszerű verseny első fordulója, a városi döntő 2015. március 11-én volt a békéscsabai kapitányságon. Iskolánkból összesen 31 diák nevezett kerékpáros, segédmotoros és személygépjármű-vezető kategóriákban.

A városi versenyen KRESZ-tesztlap kitöltésével kellett bizonyítani a diákoknak jártasságukat a közlekedés terén. Az értékelésnél a hibapontok összesítésén kívül a kitöltés gyorsasága is számított.

 

A vízműsök a következő eredményeket érték el:

 

Személygépjármű-vezető kategória

       I. Makács Ádám 11. Evü
 II. Kerekes Péter   12. Dg
 III. Kovács Patrik Lajos 12. A

 

Segédmotoros kategória

       I. Varga Imre 11. Dg
 II. Lipcsei Imre 11. B

 

Kerékpáros kategória

    III. Hack Dávid 11. A

 

A versenyen első helyezést elért tanulóink továbbjutottak a megyei döntőbe, amely Orosházán, április 1-jén lesz. Ezen a versenyen már a KRESZ ismeretén kívül egy rutinfeladatot is meg kell oldani a versenyzőknek. A megyei döntőn első helyezést elérő diák továbbjut a többnapos országos versenyre.

 

Minden résztvevőnek ezúton is gratulálok az elért helyezéshez. Varga Imrének és Makács Ádámnak pedig eredményes felkészülést és sikeres továbbjutást kívánok.  

2

Copyright © 2013. All Rights Reserved.