BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Látogatás a Széchenyi István Egyetemen

1Az előző héten én és az osztálytársaim látogatást tettünk a győri Széchenyi István Egyetemen. A nyílt nap reggel 8-kor kezdődött, izgatottan vártuk, mit tud nyújtani ez a jó hírű iskola. Mi már előző este megérkeztünk, így volt időnk szétnézni a városban, illetve belekóstolhattunk az ottani kollégium hangulatába.

 

Az iskola és környezete nagyon szép, letisztult és modern. Először egy általános tájékoztató előadáson vettünk részt, ahol szó esett a felvételi rendszerről, illetve a jelentkezés menetéről. Ezt követően mindenki a saját érdeklődési körének megfelelő szakmai előadást hallgathatott meg.

Mi az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar építészeti előadásán vettünk részt, ahol lényegre törően és érdekesen mutatták be, hogy mi vár a leendő hallgatókra, ha ide adják be a jelentkezési lapjukat. Az előadás során szó esett a kar mindennapjairól. Megszólalt a szak alapítója, a szakon már régóta tanító két előadó, a tanszékvezető, valamint egy hallgató is.

Szerintünk minden információt megkaptunk, amire szükségünk volt, minden előadó nagyon segítőkész és szimpatikus volt.

Találkoztunk volt vízműsökkel is, akik építőmérnöki szakon folytatják tanulmányaikat. Érdeklődtünk, hogy érzik magukat. Technikusi oklevéllel a kezükben érkeztek Győrbe, és ez olyan előnyt biztosított nekik, amit nagyon jól tudtak hasznosítani tanulmányaik során.  A technikusi vizsga letétele után mindenkinek ajánljuk az iskolát, aki szakmai irányba szeretne tovább tanulni!

 2345

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.