BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Játéktesztelők

0Mottó: „Többet megtudsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” (Platón)

Nagyon szeretem a könyvtári munkát. Magyar szakosként felemelő dolog, hogy könyvek között tölthetem az időt, de ennél is jobban élvezem a diákok társaságát. Az utóbbi hónapokban egyre többen jönnek be hozzám, egyre több a törzsvendég. És lassan-lassan a tankönyvet kölcsönzők számát meghaladja azokét, akik olvasnivalóért térnek be a könyvtárba vagy ügyeket intéznek az internet segítségével. Egyre többen tanulnak és várják itt a délutáni foglalkozásokat. Van, aki beszélgetni szeret… És van egy csapat, akik – amikor a szomszédos kémia terembe jönnek órára – beugranak társasjátékozni. J

Nagyon sok játékunk van, például parti játékok, köztük mozgalmas és kommunikációs társasjátékok (mint az Activity vagy a Dixit); stratégiai játékok, kvízjátékok, logikai játékok… Ők egy kvízjátékot szoktak elővenni. Nagyon tetszik nekem, ahogy jó kedvűen megjelennek, és pillanatok alatt ott folytatják a partit, ahol az előző héten abbahagyták. J

Mivel a társasjátékozás lehetőségét használják ki legkevésbé a diákok, arra gondoltam, be kellene mutatni, milyen játékokkal lehet játszani a könyvtárunkban. És a leginkább úgy csinálhatok kedvet, ha játszunk! Megkértem hát egyik állandó látogatómat, Kovács Márkot, hogy hívja el néhány barátját egyik nap és próbálják ki valamelyik játékot.

Csütörtök délután össze is gyűlt a hat lelkes tesztelő. Abban már korábban megegyeztek, hogy valamelyik mozgalmas parti játékot játsszák, végül a Graffiti mellett döntöttek. A játék végtelenül egyszerű. Mindenki egyedül gyűjtögeti a pontokat. A játékosok minden körben más „találgatót” választanak, akinek a többiek rajzai alapján kell kitalálnia, mi volt a kihúzott kártyán szereplő feladvány. Ám nemcsak ez a feladata, de értékelnie is kell a rajzokat, majd azt is megmondania, melyik rajzot ki készítette. Így gyűjthet és - akár - veszíthet mindenki pontot.

Mint a képeken is látjátok, nagyon jól szórakoztunk. Einstein ugyan nem mindegyik rajzon volt felismerhető – némelyiken Frankensteinre hasonlított J - de a találgatók ügyesen rájöttek, mit ábrázolnak a grafikák. Viszont nem sikerült mindig eltalálniuk, melyik rajzot ki készítette. Annyira élvezték a játékot, hogy nem is számított, ki hány pontot gyűjtött. Sőt, mások is kedvet kaptak a játékhoz: akinek időközben indult a busza, átadta a helyét másoknak, egy idő után pedig a közösségi munkát végző Brenda és Gergő is „kibicelt” egy kicsit. A csapat ítélete a teszt végén ez volt: „Jó játék!”

Hamarosan újabb fajta játékot tesztel a csapat. Minden érdeklődőt szeretettel várok, akár a következő tesztelésen akár máskor bárki kipróbálhatja játékainkat!

123456789101112

Copyright © 2013. All Rights Reserved.