BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Földmérő, térképész és térinformatikus szaktanári továbbképzés 2011

01Az idei helyszín a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Általános és Felsőgeodézia tanszéke volt. A meghívott szakembereknek a megnyitót és első előadást Dr. Ádám József tanszékvezető tartotta. Felszólalásában bemutatta Magyarország eddigi összes vízszintes és magassági alappont hálózatát.

A további programpontokban más aktuális kérdések kerültek terítékre. Iván Gyula főtanácsadó előadásában a FÖMI (Földmérési és Távérzékelési Intézet) munkáját, felépítését mutatta be. Homolya András a BME mestertanára a földmérő és térinformatikai mérnök képzés kialakulása után a jelenlegi képzés részleteiről beszélt. Wayda Imréné Vidékfejlesztési Minisztérium képzési igazgatója a fölmérő, térképész, térinformatikus technikus képzésben várható változásokat ismertette. Az utolsó előadást Varga Zoltán a GeoMentor Kft ügyvezetője tartotta az általa forgalmazott JAVAD márkájú műholdvevő készülékekről.

Fontos eredménye volt a tanácskozásnak, hogy a Magyarországon működő öt földmérő szakközépiskola együttműködési szerződést kötött Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társasággal (MFTT). A megállapodást a társaság részéről Dr. Ádám József elnök és Dr. Mihály Szabolcs alelnök látta el kézjegyével.

020304 05

Copyright © 2013. All Rights Reserved.